В Интер са бесни от "разкритията" на Лукаку, че почти целият отбор е бил болен


В Интер са бесни от "разкритията" на Лукаку, че почти целият отбор е бил болен
Снимка: Getty Images/Guliver

1640 0

Ръководството на Интер е бясно заради изказването на Ромелу Лукаку от вчера. Припомняме, че нападателят заяви пред белгийска водеща, съпругата на Дрис Мертенс - Кат Керхофс, че през януари почти целият отбор на "нерадзурите" е бил болен и е имал някои от симптомите на коронавирус. Според него обаче клубът не е направил тест на никой от тях.

От Интер са решили да не влизат в публичен дебат с играча, но според Gazzetta dello Sport", ръководството е вбесено от коментара на своя футболист. Те са били вбесени, че белгиецът е вмъкнал коронавируса в тази история, въпреки че описва събитията на 20 януари, когато "нерадзурите" играха срещу Каляри, а първият случай на COVID-19 в Италия бе установен почти месец по-късно - на 21 февруари.

Освен това, фактите, които Лукаку е предоставил, не отговарят на истината. Всъщност, преди мача с Каляри са били болни не 23 играчи, а само трима - Де Врей, Шкриниар и Д'Амброзио. Други четирима - Галярдини, Сенси, Брозович и Валеро, са били с контузии, но някои от тях са били включени в групата от треньора, за да заблуди той съперника. А не както се твърди, че Конте не е имал здрави играчи.

Изданието пише още, че до "черната дата" за Италия - 21 февруари, още един човек в Интер се е разболял от грип - Бастони, а цифрата 4 болни от грип в този период от годината е напълно нормална. Освен това, нелепи били мислите, че болните е трябвало да бъдат тествани за коронавирус, тъй като по това време в Италия за болестта и изследванията за нея са знаели само от репортажите от Китай. Ухан беше поставен под карантина чак на 22 януари. На нападателя му се е наложило да се извини, че е направил публично достояние клубните работи. А какви са настроенията в клубовете в Серия А по въпроса да се довърши или не сезонът вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички