Голмайстор и хиперполиглот - Ромелу Лукаку


Голмайстор и хиперполиглот - Ромелу Лукаку
Снимка: Getty Images/Guliver

1620 0

Един от най-добрите голмайстори в съвременния футбол едва ли ще има проблеми да се разбира с треньора в почти всеки отбор, в който отиде. Става въпрос за нападателя на Интер Ромелу Лукаку, а причината за това е, че белгиецът знае цели 8 езика.

Разбира се, последният усвоен е италианският. Лукаку бе решен да го научи, след като премина в Интер и само два месеца и половина по-късно бе способен да проведе цяло интервю на италианския след края на двубоя срещу Сасуоло (вижте във видеото).

 

Според ESPN Ромелу е отраснал в Белгия, като в дома му се е говорило на френски, а в училище - на фламандски (южните диалекти на нидерландския, говорени в Белгия и съседните части на Холандия и Франция. Фламандският език се отличава с малко по-различен изговор на някои звуци, той звучи по-меко и по-малко гърлено от холандския).

Освен това, той е комуникирал с роднините си от Конго на лингала (език от етническата група банту). Лукаку знае и може да говори още на английски, испански, португалски и немски, въпреки че никога не е играл в първенство, в което се говори на един от последните 3 езика (нито живял в страната).

През лятото на 2018-а година, той изненада всички, когато проговори на португалски, след като Белгия бе отстранила Бразилия на Световното първенство по футбол на четвъртфиналите. Той даде интервю изцяло на португалски. Междувременно, Лукаку е един от 6-те най-недооценени играчи според ESPN (вижте останалите).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички