Ювентус потрепери срещу последния, но взе трите точки и остава първи


Ювентус потрепери срещу последния, но взе трите точки и остава първи
Снимка: Gulliver/GettyImages

1442 0

Отборът на Ювентус постигна трудна, но много важна победа при гостуването на последния в класирането СПАЛ. „Старата госпожа“ спечели двубоя с 2:1. Кристиано Роналдо вкара в 11-ти пореден мач в Италианската Серия А през първото полувреме, а през втората част Аарън Рамзи покачи на 0:2. Андреа Петаня върна едно попадение от дузпа за СПАЛ, но за повече не остана време.

Срещата между двата тим започна равностойно. В 17-тата минута Хуан Куадрадо получи добра възможност за отбелязване на гол, но ударът му бе спасен от вратаря на СПАЛ. В средата на първата част Пауло Дибала пробва своя късмет от далечна дистаниция, но ударът му срещна страничната греда. В 39-тата минута Ювентус все пак излезе напред в резултата. Хуан Куардрадо получи чудесна топка по лявото крило, след което намери Кристиано Роналдо и португалецът намери мрежата на СПАЛ за 0:1! По този начин португалецът се разписа в 11-ти пореден мач в Серия А.

В началото на втората част Роналдо имаше шанс да отбележи втори гол в двубоя, но ударът му мина встрани от вратата. В 55-тата минута Хуан Куадрадо имаше чудесен шанс да отбележи, но отново вратарят на домакините бе последна преграда пред гола. В 60-тата минута „старата госпожа“ реши почти всичко в срещата. Пауло Дибало навлезе по чудесен начин в половината на СПАЛ, след което изведе Аарън Рамзи и уелският национал не сбърка, останал сам срещу вратаря, като с елегантен прехвърлящ удар направи резултата 0:2! В 68-мата минута съдията отсъди дузпа в полза на СПАЛ. Зад топката застана Андреа Петаня и бе точен за 1:2! Във финалните минути Ювентус можеше да достигне до 3-ти гол, но това не се случи.

Така „бианконерите“ печелят нови 3 точки и остават на върха в Серия А. Тимът на Маурицио Сари вече има 60 точки преди дербито на Италия срещу Интер в следващия кръг. СПАЛ остава на последната позиция в класирането с 15 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички