Бивш играч на Ювентус подкрепи Сари


Бивш играч на Ювентус подкрепи Сари
Снимка: Getty Images/Gulliver

1398 0

Бившата звезда на Ювентус Клаудио Маркизио призова за търпение към настоящия наставник на клуба Маурицио Сари. Според бившия италиански национал това е правилният избор за треньор на отбора и той се нуждае от време, за да наложи визията си за игра.

34-годишният Маркизио говори пред ‘DAZN’, цитиран от ‘Football Italia’, като коментира слуховете за уволнение на бившия мениджър на Наполи и Челси: „Мисля, че Сари беше правилният избор за Ювентус. Определено ще отнеме време на играчите да се приспособят към неговия стил. „Бианконерите“ преминаха през два невероятно успешни периода под ръководството на Антонио Конте и Масимилиано Алегри. Маурицио има възможност да разчита на страхотен отбор. В Наполи футболистите му играха страхотен футбол, а с Челси спечели трофей в Европа, въпреки всички трудности, които преживя. Опитът му със „сините“ ще му е от полза в Торино“, смята Клаудио Маркизио.

Маурицио Сари дойде в Ювентус през лятото. В момента „старата госпожа“ води в класирането в Серия А и е в елиминационната фаза на Шампионската лига, но не впечатлява с играта си. Проблемите на отбора вече заформиха спекулациите, че тимът от Торино може да се раздели с 61-годишния треньор през лятото, като настоящият мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е свързван с треньорската позиция. А ето как се е справил Сари в отсъствието на Роналдо миналата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички