Ювентус излезе пети след рутинна победа над Дженоа на Шевченко


Ювентус излезе пети след рутинна победа над Дженоа на Шевченко
Снимка: Getty Images

3957 0

Ювентус победи Дженоа у дома в мач от 16-ия кръг на Серия А. "Бианконерите" записаха втори пореден успех с 2:0 в шампионата след загубата с 0:1 от Аталанта и се изкачиха с три места в класирането до пета позиция. За успеха помогнаха попадения на Хуан Куадрадо в 9' и на Пауло Дибала в 82'.

Дженоа остава на незавидната 18-а позиция с едва 10 точки в актива си и продължава да е без попадение под ръководството на новия си треньор Андрий Шевченко. "Старата госпожа" пък затвърди тенденцията да не губи от този съперник у дома, докарвайки серията си до 18 мача във всички турнири. В последните си 5 мача до тази вечер обаче "бианконерите" бяха вкарали над 2,5 гола,но Салваторе Сиригу - вратарят на Дженоа, се погрижи поне тази тенденция да прекъсне.

От 9-ата минута, когато бе открит резултатът, до 82-ата, в която падна голът на Дибала, тимът на Макс Алегри упорито търсеше втория си гол, но се сблъска със стена в лицето на италианския страж. През първото полувреме грандът от Торино бе нанесъл 14 удара към вратата на съперника, Дженоа - нито един.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна по мечтан начин за "бианконерите", които поведоха още в 9-ата минута. Хуан Куадрадо изпълни корнер, насочвайки чудесно топката под скобата, а Сиригу не се ориентира добре и тя влетя в мрежата му за 1:0. В 15' Сиригу направи важно спасяване, след като Бернардески от малък ъгъл опита да намери вратата му. 

Едва в 20-ата минута на мача Дженоа успя да навлезе дълбоко в половината на съперника, но Екубан прекали с финтовете и позволи топката да му бъде отнета. В следващите минути, въпреки че продължи да атакува, Ювентус понамали натиска си. В 30-ата минута "бианконерите" разгърнаха обещаваща атака, но Мората, който получи отляво, се препъна току пред наказателното поле на Дженоа. 

Постепенно "Старата госпожа" поднови натиска. В 37' се случи любопитна ситуация - Бернардески прати страхотна топка на съотборниците си във вратарското поле на "грифоните", Де Лихт стреля без колебание от много близка дистанция, но Сиригу съумя да отрази. При опита за добавка Мората не успя да нацели добре топката и моментът беше пропилян. В последната минута от редовното време Мората напредна и стреля от воле, но Сиригу се намеси блестящо. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На полувремето Масимилиано Алегри прави една смяна - пуска Алекс Сандро на мястото на Лука Пелегрини. Салваторе Сиригу отново показа класата си и разочарова Мората в 53-ата минута, спасявайки негов изстрел. Определено италианският вратар поизкупи вината си за гола на Ювентус с изявите си след това.

След около час игра Андрий Шевченко направи тройна смяна в своя отбор. Той пусна в игра Портанова, Пандев и Галдамес на мястото на Туре, Бианки и Бехрами. Въпреки това домакините продължиха да натискат и да държат Сиригу на нокти във всеки един момент. В 65' минута той направи две последователни спасявания след удари на Дибала и Куадрадо. 

В 73', след още няколко изтървани възможности да вкара втори гол, Алваро Мората поизпусна нервите си и получи жълт картон. Почти моментално след това той бе заменен от Мойзе Кийн и продължи да недоволства и при преминаването си покрай Алегри. В 82' Ювентус най-накрая получи това, което преследваше цял мач, а именно - втори гол. Реализира го Пауло Дибала, който получи чудесен пас от Бернардески и с мощен удар с левия крак преодоля героя на мача дотук. 

Стартовите състави :

ЮВЕНТУС: Шчесни, Киелини, Де Лихт, Куадрадо, Пелегрини, Бернардески, Локатели, Бентанкур, Кулушевски, Мората, Дибала
ДЖЕНОА: Сиригу, Бираши, Васкес. Гиглионе, Бехрами, Туре, Ернани, Камбиасо, Бианки, Екубан

ЮВЕНТУС: Шчесни, Киелини, Де Лихт, Куадрадо, Пелегрини, Бернардески, Локатели, Бентанкур, Кулушевски, Мората, Дибала

ДЖЕНОА: Сиригу, Бираши, Васкес. Гильоне, Бехрами, Туре, Ернани, Камбиасо, Бианки, Екубан

В по-предишния кръг "Старата госпожа" загуби с 0:1 от Аталанта, а след това победи Салернитана с 2:0. Днешният им съперник няма победа от 12 септември и изобщо успехът на тази дата срещу Каляри е единственият им през този сезон в шампионата. Генуезците имат още 7 равенства и 7 загуби. Проблем за Шевченко е и големият брой играчи, които са извън строя спрямо тази вечер.

Статистиката в сблъсъците между тези отбори е в полза на "бианконерите", които в последните им 5 мача 4 пъти са победили Дженоа. Може обаче да им бъде от полза и лошата форма, в която се намира съперникът в момента. През сезона дотук победите на тима от Торино (7) са по-малко от другите резултати - равенствата и загубите взети заедно (8).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички