Ювентус договори Федерико Киеза


Ювентус договори Федерико Киеза
Снимка: Getty Images/Guliver

4805 0

Ювентус е стигнал до споразумение с Фиорентина за привличането на Федерико Киеза в Торино. 22-годишният футболист ще се присъедини към отбора на Андреа Пирло под наем за 2 години, като „бианконерите“ ще имат възможност да го купят за постоянно след това.

Ювентус ще плати 2 милиона евро за първата година от наема на Киеза, като сумата ще нарастне на 8 милиона през втория му сезон. Ако „старата госпожа“ иска да вземе крилото за постоянно, те ще трябва да платят сумата от 40 милиона евро. Очаква се Киеза да подпише удължаване на договора си с Фиорентина преди да завърши трансфера си в Ювентус, като финансовите му претенции за момента забавят сделката. Днес играчът трябва да премине медицински прегледи в Торино и да бъде обявен за футболист на шампиона на Италия по-късно през деня.

Федерико Киеза, който има 19 мача за националния отбор на Италия, вкара 10 гола в Серия А през миналия сезон. През тази кампания той се разписа при загубата от Интер с 3:4 преди около 10 дни. А ето какво се случи на снощното дерби на Италия между Ювентус и Наполи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички