COVID-19 в Наполи, ще има ли дерби с Ювентус? Има заплаха от служебна загуба


COVID-19 в Наполи, ще има ли дерби с Ювентус? Има заплаха от служебна загуба
Снимка: Getty Images/Guliver

2899 0

В Италия настъпи неяснота относно това дали ще се проведе голямото дерби на кръга от Серия А между Ювентус и Наполи. Неаполитанци имат два потвърдени случая на коронавирус при своите футболисти - Пьотр Жиелински и Елиф Елма, и твърдяха, че са получили забрана да напуснат Неапол от местния здравен орган.

Aгенция ANSA разкрива, че разполага с копие от документа, изпратен от здравните власти в Неапол до Наполи и той не съдържа изрична забрана за пътуване. От клуба се изисква само да бъдат поставени в изолация хората, които са били в близък контакт с двамата заразени.

От Серия А публикуваха официално съобщение, в което информират, че двубоят ще се проведе тази вечер. Партенопейците все още имат шанс да стигнат до него, въпреки че не отпътуваха на време. Ако те не пристигнат за срещата, ще получат служебна загуба.

В Ювентус двама човека от щаба са дали положителни проби, но те са изолирани. От "бианконерите" заявиха, че ще присъстват за двубоя. Все още няма официално изявление от Наполи. Протоколите от Серия А и УЕФА посочват, че докато един отбор има 13 играчи, включително поне един вратар, мачът може да се състои.

A звездата и капитан на Наполи Лоренцо Инсиние също изпуска дербито с Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички