Трикратен шампион на Италия спира с футбола


Трикратен шампион на Италия спира с футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

2060 0

Бившият нападател на Ювентус, Милан и италианския национален отбор Алесандро Матри обяви своето отказване от професионалния футбол. 35-годишният Матри за последно игра в тима на Бреша под наем от Сасуоло, но изигра едва 8 мача за новака в Серия А, всичките като резерва. Впоследствие договорът му бе прекратен по взаимно съгласие.

След като бе освободен от Сасуоло, нападателят сподели, че не е получил добри оферти и е решил да окачи бутонките. „Мога да кажа, че мечтите ми се сбъднаха. Когато започнах да играя футбол, не очаквах, че ще имам такава кариера и ще спечели три титли в Серия А. Не мога да се оплача от това, което се случи, но сега съм на края на пътя. Взех решението, след като видях как минаха първите шест месеца с Бреша. Загубих мотивация и не се чувствах добре на терена. Не усещах радостта от това да играеш футбол и нямам желание да остана в клуб, в който не мога да дам това, което се иска от мен. След като бях освободен, не получих много оферти и не бях впечатлен от някоя от тях. Ще ми липсва живота като футболист“, сподели Алесандро Матри пред „Скай Спортс Италия“.

35-годишният футболист спечели и трите си титли в Серия А със състава на Ювентус. Той има 7 мача за националния отбор на Италия в приятелски мачове, в които е успял да реализира един гол. А ето кой бивш съотборник на Матри от Бреша може да заиграе в тима на Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички