Трети пореден успех доближи Рома до Европа, Лацио отново разочарова в Серия А


Трети пореден успех доближи Рома до Европа, Лацио отново разочарова в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

878 0

Италианският гранд Рома победи Верона с 2:1 като домакин в мач от 33-тия кръг на Серия А. Още в десетата минута "вълците" излязоха напред в резултата, след като Жордан Верету се разписа от дузпа. Късно в добавеното продължение на първата част пък Един Джеко удвои преднината на своя отбор с отличен удар с глава.

В самото начало на втората част Верона върна едно попадение чрез Песина, но силите на гостите не стигнаха за повече в мача. По този начин Рома увеличи преднината си пред Наполи, който стъпи накриво, както и пред Милан, който записа победа след обрат (подробности за двата мача - ТУК). Римляните са с 57 пункта - с четири повече от Наполи и Милан, докато Верона е девети с 44 точки.

По същото време Лацио допусна нов разочароващ резултат, след като за четвърти пореден кръг не успя да победи. "Орлите" завършиха при равен резултат 0:0 като гост на Удинезе, като с това временно остават на трета позиция с 69 пункта - на точка зад втория Аталанта, но може да бъдат изместени от Интер, който играе в четвъртък вечер. Удинезе пък е 15-ти с 36 пункта - на седем точки над зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички