Грешна стъпка на Наполи и обрат на Милан завързаха битката за Европа


Грешна стъпка на Наполи и обрат на Милан завързаха битката за Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

973 0

Италианският гранд Милан победи Парма с 1:3 след обрат на "Сан Сиро" в мач от 33-тия кръг на Серия А. Големият герой за "росонерите" се казваше Хакан Чалханоглу, който за едно полувреме успя да вкара гол и да запише две асистенции, за да изкове обрата в мача за своя отбор.

Гостите изненадаха своя именит съперник в края на първата част, когато Къртич засече хубаво подаване в наказателното поле, за да даде аванс на Парма на полувремето. През втората част обаче "росонерите" отвърнаха на удара, като в 55-ата минута Франк Кеси матира противниковия вратар с мощен удар от дистанция.

Само четири минути по-късно домакините се добраха до пълен обрат в мача, след като Алесио Романьоли засече центриране на Чалханоглу в наказателното поле, за да прати топката в мрежата на Парма. В 77-ата минута пък Чалханоглу вкара трети гол с хубав удар от границата на пеналтерията. По този начин "росонерите" покачиха актива си в класирането на 53 и продължават да се борят за място в евротурнирите.

В друг сблъсък от кръга Наполи не успя да победи Болоня след равенство 1:1. "Малките магаренца" откриха резултата още в седмата минута, когато Костас Манолас се разписа. Крехката преднина издържа почти цял мач, но в крайна сметка рухна. В средата на втората част гол на Родриго Паласио бе отменен заради засада, но в 80-ата минута Муса Бароу успя да изравни за домакините.

След това равенство неаполитанци остават на шестото място с 53 пункта, но вече са с равен брой точки със седмия Милан, който е с по-лоша голова разлика. По-късно тази вечер Рома, който е с 54 точки на петото място, се изправя срещу Верона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички