Третата титла е факт! Виктор Осимен направи Наполи шампион след 33 години чакане (ВИДЕО)


Третата титла е факт! Виктор Осимен направи Наполи шампион след 33 години чакане (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4410 0

Наполи официализира третата си титла от Серия А в историята си, след като Виктор Осимен изравни на Удинезе за крайното 1:1 при визитата на гранда от 33-тия кръг на надпреварата. По този начин нигериецът осигури нужната една точка с 22-рото си попадение през сезона и Наполи е шампион за сезон 2022/23 пет кръга преди края на кампанията.

Това е първи триумф за неаполитанци след титлите от сезон 1986/87 и 1989/90, като възпитаниците на Лучано Спалети събраха 80 точки на върха след 33-тия си двубой, а най-близкият преследвач Лацио има 64 точки след същия брой изиграни срещи.

Така очакваният шампион успя да официализира титлата си от втория път след ремито с Кремонезе през уикенда. Тогава тимът щеше да стане рекордно рано шампион.

Удинезе заема 12-та позиция с 43 точки след 33 срещи. Домакините поведоха и изиграха убедителна първа част срещу гранда, но така и не успяха да опазят попадението на Ловрич от 13-тата минута.

Първо полувреме

ГОЛ! Домакините успяха да открият с първата си по-опасна ситуяция пред противниковата врата. Попадението бе дело на Санди Ловрич в 13-тата минута. Той пое късо подаване, след което обстреля в горния десен ъгъл Мерет, като стражът не успя да реагира успешно! 1:0!

Video edited on Kapwing

В 22-рата минута Кварацхелия се строполи в наказателното поле на домакините, но и след преглед с ВАР арбитрите прецениха, че няма причина да бъде отсъдена дузпа. 

Около 30-тата минута беше създадено по положение пред двете врати в рамките на секунди - първо Ловрич отново се оказа на добра ситуация, но пропусна, а след това гостите отговориха с неточна стрелба на Осимен. 

Второ полувреме

ГОЛ! Бъдещите шампиони изравниха в 53-тата минута, след като един от голмайсторите на Серия А - Виктор Осимен, се ориентира по най-добрия начин в наказателното поле и матира Силвестри! 1:1!

Video edited on Kapwing

В 60-тата минута домакините бяха близо отново до преднината в резултата, след като Бекао стреля в долния десен ъгъл, но Мерет реагира. 

Последва отменено поради нарушение попадение на Наполи в 67-мата минута, а след 180 секунди Жилински също опита в долния десен ъгъл, но Силвестри парира опита.

Стартови състави:

Удинезе: Силвестри, Родриго Бекао, Бийол, Перес, Удоджи, Ехизибу, Уолъс, Ловрич, Самарджич, Перейра, Несторовски

Наполи: Мерет, Оливера, Ким, Рахмани, Ди Лоренцо, Лоботка, Ндомбеле, Ангиса, Елмас, Кварацхелия, Осимен

Преди мача:

Местният гранд няма да може да разчита със сигурност на Руи поради контузия, докато Политано остава под въпрос поради проблеми в глезена. Домакините са без трима също поради контузии - Айзък, Деулофеу и Ебосе.

Любопитно е да се отбележи, че Наполи за последно губи от днешния си съперник също като гост, но едва през април, 2016 г. - 1:3. Последното гостуване на "небесносините" е белязано от мощен успех - 4:0. 

Двата тима са неубедителни в последно време - 13-тият е в серия - загуба, победа, загуба, равенство, загуба в нискодяща серия, докато гостите са с 2 равенства и 1 успех в последните си три шампионатни двубои, но реми и поражение от Милан ги изхвърлиха от Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички