Интер се развихри, а Милан и Рома катастрофираха в битката за Топ 4 в Серия А (ВИДЕО+СНИМКИ)


 Интер се развихри, а Милан и Рома катастрофираха в битката за Топ 4 в Серия А (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

7156 0

Междинният 33-ти кръг от италианската Серия А предложи интересни мачове с грешни стъпки на два от претендентите за Топ 4. Милан се издъни при домакинството си на предпоследния Кремонезе, а Рома не успя да спечели при визитата си на Монца, за който в игра не се появи българският национал Валентин Антов.

Не така стояха неща обаче за друг от претендентите за място в заветната четворка – Интер. „Нерадзурите“ разпиляха с 6:0 като гост Верона. Така домакините регистрираха най-тежкото си поражение у дома в историята в Серия А, а „Змията“ изскочи на 4-ото място, възползвайки се и от грешните стъпки на градския си съперник и римските вълци.

Video edited on Kapwing

По две попадения за Интер забиха Лаутаро Мартинес (55 и 90+2) и Един Джеко (38 и 61), Хакан Чалханоглу (36) добави още едно, а Адолфо Гаич си вкара автогол в 31-ата минута, с което даде тон на последвалата голеада. Така „нерадзурите“ събраха актив от 60 точки, с 2 повече от Аталанта, Милан и Рома, с които водят ожесточена битката за местата в зона Шампионска лига.

Video edited on Kapwing

"Росонерите" направиха изключително голяма издънка, след като на "Сан Сиро" не съумяха да победят Кремонезе, завършвайки 1:1. Давид Окереке изненадващо откри за гостите в 77-ата минута, а в добавеното време Жуниор Месиас спаси поне една точка за гранда от Милано.

Още в началните минути ВАР отмени гол на Алексис Салемакерс за Милан. Прецени се, че има засада. Така все още актуалният шампион на Италия заема 6-ото място с 58 точки, а Кремонезе е на предпоследната 17-а позиция с 21 пункта.

Рома също не успя да стигне до успеха при визитата си на Монца. Стефан Ел Шаарауи откри за римляните в 24-ата , но  Лука Калдирола изравни за домакините за крайното 1:1 още в 39-ата минута.

В последните секунди на добавеното време Зеки Челик от "вълците" получи втори жълт картон и бе изгонен. Рома остана на 7-ата позиция с 58 точки, а Монца е 11-ти с 45.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички