Салернитана развали празненствата, Наполи ще трябва да почака още за титлата (ВИДЕО)


Салернитана развали празненствата, Наполи ще трябва да почака още за титлата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3596 0

Наполи пропусна първата си възможност официално да е новият шампион на Италия. Отборът на Лучано Спалени завърши 1:1 като домакин на Салернитана. Срещата бе насрочена да се играе в събота, но след молба на Наполи бе преместена за днес, неделя от 16:00 часа.

Наполи владееше инициативата през целия двубой, но напрежението оказа влияние, като не съумя да осъществи положенията си и да затвори мача. Попадението за "партинопеите" бе реализирано в 62' от Оливера и хвърли е екстаз Неапол. За огромно тяхно съжаление обаче 6 минути преди края Диа изравни и оформи крайното 1:1. Следващият шанс пред Наполи за официализиране на титлата е в четъвъртък срещу Удинезе.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Наполи бе отборът, който държеше инициативата и бе по-настоятелен в атака. Още в първите минути Осимен стреля с глава, но неточно. След това имаше нов шанс пред себе си, но топката бе пратена право в ръцете на Очоа.  В 12' и Оливера пробва с удар, но топката мина високо над вратата.

В 23' дойде най-чистата възможност за домакините. Отново главно действащо лице бе Осимен, чийто опасен удар с глава бе отразен от Очоа. При последвалия корнер не се стигна до нищо опасно. В 27-ата минута се стигна и до първия удар на гостите в мача, но Диа прати топката в аут. В 42' Ангиса опита шут от голямо разстояние, но и той не успя да преодолее непоклатимия Очоа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Кварацхелия бе първият през втората част, който можеше да се разпише, но отново без успех. В 57' Жиелински реши да пробва задна ножица, но изпълнението бе меко казано недобро. В 62' за радост на Неапол отборът им успя да открие резултата. Това се случи при центриране от корнер, при който Оливера нанесе чудесен удар с глава.

 

В 66' Елфас стреля от наказателното поле, но топката мина покрай лявата греда. В 80' Кварацхелия беше близо до това да удвои преднината на своя тим, но изстрелът му мина на сантиметри от далечната греда.

Сякаш от нищото в 84' Салернитана шокира домакините. Диа финтира Осимен и нахлу в наказателното поле, след което с много добър удар възстанови равенството за ужас на домакините. До края на двубоя домакините така и не съумяха да отбележат повече попадения и да гарантират още днес титлата си.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Ким, Рахмани, Оливера, Ангиса, Лоботка, Желински, Лосано, Осимен, Кварацхелия

Салернитана: Очоа, Пирола, Гумбер, Данилиуц, Брадарич, Вилхена, кулибали, Мацоки, Касатанос, Кандрева, Диа

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Въпросната промяна в двубоите бе обявена за проблемна заради обществения ред в Неапол, където градът се готви с нетърпение за първата си титла от 33 години насам. По този начин след серия от дискусии властите решиха в четвъртък, че ще преместят мача в неделя, като оставиха на Лигата възможността да насрочи час.

Това отлагане на мача направи промени и в следващия кръг на Серия А, който ще се изиграе през седмицата. Наполи трябваше да играе във вторник вечер в Удине в първи мач от 33-ия кръг, но в крайна сметка ще играе в четвъртък.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички