Урокът, който Спалети е научил след последното равенство на Наполи и кой е неговият път за бягство


Урокът, който Спалети е научил след последното равенство на Наполи и кой е неговият път за бягство
Снимка: Getty Images

1233 0

Наставникът на Наполи Лучано Спалети сподели, че няма търпение да види шампионските празненства в Неапол. Отборът му пропусна първия шанс да узакони титлата в Серия А, като завърши 1:1 у дома със Салернитана. Наполи се нуждае от точка при гостуването на Удинезе утре, за да спечели първата си титла в Серия А от 33 години. Тимът може да ликува още тази вечер, ако преследвачът Лацио не успее да победи Сасуоло на Стадио Олимпико в Рим.

Урокът, който е научил след равенството срещу Салернитана


"Съжаляваме да видим разочарованието на нашите фенове. Ние се храним с тяхното щастие, но стадионът ни накара да разберем какъв огромен успех се готвим да постигнем", каза Спалети на пресконференция в сряда. "Това е, за което мечтаех, когато дойдох тук. Стадионът беше такъв, какъвто очаквах, с шалове, знамена и деца, боядисани в синьо".

Нов договор и "пътят му за бягство"

Договорът на Спалети изтича този юни, но медиите в Италия твърдят, че "партонопеите" вече са използвали възможността си да удължат престоя му до 2024 г. На въпрос за бъдещето му в клуба: "Имаме още шест мача и трябва да играем добре. Работата още не е свършена и тогава ще мислим за празненства. След това ще започнем отново. Имам страхотен екип и перспектива, която може да ни позволи да надградим върху тези резултати. Не дойдох в Наполи за пари, а за единствено за титлата", каза Спалети.

Италианският тактик подписа двугодишен договор през 2021 г. "След Сари и Анчелоти не дойдох тук за парите. Имах само един път за бягство: той беше да спечеля. Завършихме трети миналия сезон и вие поставихте банери с молба да напусна. Днес все още има критики, но това е част от играта. Бях убеден, че мога да направя нещо смислено, каза той. Спалети може да спечели първата си титла в Серия А като треньор срещу Удинезе, където работи повече от три сезона, първо между март и юни 2001 г. и след това от 2002 г. до 2005 г. Имаше информации, че и мачът с Удинезе може да бъде преместен, но потвърждение все още няма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички