Треньорът на Наполи не пожела да коментира думите на Жозе Моуриньо и заяви: Имаше капани навсякъде, но успяхме да ги избегнем


Треньорът на Наполи не пожела да коментира думите на Жозе Моуриньо и заяви: Имаше капани навсякъде, но успяхме да ги избегнем
Снимка: Getty Images

1897 0

Късно снощи (23 октомври) Наполи постигна 11-ата си поредна победа във всички турнири, тръгвайки си с 3 точки от "Олимпико" при визитата на Рома. "Небесносините" събраха актив от 29 точки и са лидери в Серия А, а авансът им пред втория Милан е три пункта.

Наставникът на тима - Лучано Спалети, не пожела да коментира думите на колегата си Жозе Моуриньо, който определи победата на Наполи като 'незаслужена' и заяви, че футболистите му не са позволили на "вълците" да играят по начина, по който могат най-добре:

"Не искам да коментирам думите на Моуриньо или на някой друг. Отборът ми се справи добре, независимо от това, че имаше и някои грешки при изграждането на атаките. Справихме се добре, създадохме 2-3 положения и отбелязахме гол, който ни донесе победата. Не позволихме на Рома да прави това, което може най-добре - да се защитава и да играе на контраатака. Отстрани може и да изглежда, че те просто ритат топката напред към нападателите си, но реално имат специална тактика как да правят това", каза Спалети след последния съдийски сигнал и допълни:

"Наложи се да играем по нетипичен за нас начин, но пък това е още един плюс, че дори и така успяхме да победим. Поздравления за Рома, че ни накара да губим топки, които по принцип не губим. Имаше капани навсякъде по терена, но ние успяхме да ги избегнем".

*За Наполи предстои домакинство срещу Глазгоу Рейнджърс от 5-ия кръг на груповата фаза в Шампионска лига - 26 октомври (22:00 часа). Следващата изява в Серия А пък е срещу Сасуоло, отново в Неапол - 29 октомври (16:00 часа).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички