Наполи успя да излъже Рома с късен гол и дръпна с три точки пред Милан (ВИДЕО)


Наполи успя да излъже Рома с късен гол и дръпна с три точки пред Милан (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1423 0

Наполи спечели дербито на 11-ия кръг в Серия А, побеждавайки състава на Рома с минималното 1:0 като гост. В герой за тима се превърна Виктор Осимен, който реализира и единствения гол. Така Наполи запазва първата си позиция и вече е с 3 точки пред втория Милан.

През първата част по-добрият отбор бе Рома. Момчетата на Жозе Моуриньо разиграваха спокойно и създаваха положения. Най-интересното обаче се случи в края на полувремето. Руи Патрисио влезе остро на Масимилиано Ирати в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. След консултация с ВАР обаче тя бе отменена. 

Второто полувреме Наполи изглеждаше коренно различен като "златни" положения бяха изпуснати от Елиф Елмас и Виктор Осимен. Вторият обаче успя да се реваншира в 81-ата минута. Нигериецът се възползва от карамбол в наказателното поле и откри резултата.

Video edited on Kapwing

През седмицата Наполи посреща Глазгоу Рейнджърс в груповата фаза на Шампионска лига, а Рома ще мери сили с ХИК Хелзинки в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички