"Това е някаква шега" - Жозе Моуриньо се ядоса след второто отнемане на точки на Ювентус


"Това е някаква шега" - Жозе Моуриньо се ядоса след второто отнемане на точки на Ювентус
Снимка: Getty Images

3025 0

Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, определи решението за отнемане на точки от актива на Ювентус за втори път като "шега".

Припомняме, че през месец януари "бианконерите" загубиха 15 точки и се смъкнаха до десетото място в Серия А. След това те им бяха върнати и тимът отново се настани в Топ 4, но вчера, 22 май, бе оповестено окончателното решение по случая заради извършените финансови нарушения.

Говорейки пред "DAZN" след равенството 2:2 със Салернитана, Моу съжали, че всичко това не е станало ясно по-рано, за да може неговият отбор да играе с нагласата, че има шанс да завърши сред първите четири тима и така да си гарантира участие в Шампионска лига през следващата кампания:

"Това е някаква шега! Да научим това при оставащи два мача до края на сезона... За нас и за всички, дори и за Ювентус! Нашият подход щеше да бъде много по-различен, ако го знаехме преди срещите с Монца и Болоня. Съжалявам за Масимилиано Алегри и футболистите му, но трябва да отбележа, че това променя ситуацията", изтъкна ядосаният наставник на "вълците".

Запитан дали сезонът е опорочен Специалния отговори по следния начин: "За мен лично - да. Но не искам да говоря повече по темата. Съжалявам за професионалистите, които работят като мен, защото те плащат за грешките, които някои директори и клубове са допуснали".

*При оставащи 2 кръга от Серия А, Рома е на шесто място в таблицата с актив от 60 точки. Четвъртият Милан има 64. Ювентус пък е на седмата позиция с 59!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Крах на фона на подвиг: Специалната ситуация на Рома - Лига Европа е за повече от престиж!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички