Рома се издъни у дома и срещу Салернитана, все по-далеч от топ 4 е (ВИДЕО)


Рома се издъни у дома и срещу Салернитана, все по-далеч от топ 4 е (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1054 0

Рома и Салернитана завършиха при равенство 2:2 в Рим в двубой от 36-ия кръг на италианската Серия А. Салернитана два пъти повеждаше в резултата чрез Кандрева в 12' и Диа в 54', но с голове на Ел Шаарауи в 47' и на Матич в 83' домакините измъкнаха равенството/

Грандът от Рим заема шесто място с 60 точки, на една от петия Аталанта, който е с 61 в актива си. С 60 точки е и Юве, от чийто актив бяха отнети 10 точки и се смъкна до 7-ото място.  Тимът на Салернитана се намира на 15-а позиция с 39 точки, колкото има и 14-ият Емполи.

Срещата не започна никак добре за "вълците", които още в 12' изоставаха в резултата. Тогава Кандрева успя да се измъкне от засадата и стреля от воле в далечния горен ъгъл. След това попадение двата тима не продължиха особено вълнуващи моменти, като Рома успя да изравни резултата чак в първата минута от добавеното време. След ъглов удар топката рикошира и стигна до Ибанес, който не сгреши за 1:1.

Това попадение обаче бе отменено след преглед от ВАР, тъй като имало игра с ръка преди него.В края на полувремето играчите на Салернитана поискаха дузпа, но реферът не уважи исканията им.

И все пак домакините успяха да изравнят две минути след подновяването на играта. Лоренцо Пелегрини стреля от пряк свободен удар, но Очоа спаси. Отбитата топка попадна в Ел Шаарауи, който се разписа за 1:1.

Радостта за тима на Жозе Моуриньо не продължи дълго, като в 54' Салерниата отново поведе в резултата. Пьонтек намери Диа в наказателното поле, който с удар в средата на вратата вкара за 2:1. В следващите минути Рома опита да натисне съперника си, но чак в 83' се стигна до положителен резултат. Тогава след корнер Неманя Матич бе най-съобразителен в наказателното поле, за да изравни отново резултата. В добавеното време Очоа спаси опасен удар на Кристанте, а в края на двубоя нервите надделяха, като реферът се наложи да успокоява ситуацията с жълти картони. А човек от щаба на Жозе Моуриньо дори бе изгонен. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички