Официално: Ювентус не се размина с наказанието, смъкна се до седмо място в Серия А


Официално: Ювентус не се размина с наказанието, смъкна се до седмо място в Серия А
Снимка: Getty Images

1157 0

Ювентус официално бе наказан с ново отнемане на точки, след като първоначално наказанието бе отменено (б.р. тогава с 15 точки). Тази вечер стана ясно, че отнемат 10 точки от актива на тима в Серия А и се смъкна до седмото място в класирането. Това означава, че през следващия сезон отборът няма да играе в Шампионска лига.

Провинението и наказанието на Ювентус

Наказанието идва от федералния съд в Италия, който се произнесе по случая с финансовите нарушения, извършени от "бианконерите". Новината беше потвърдена от Италианската футболна федерация.

"Старата госпожа" бе призната за виновна в изкуствено завишаване на трансферните такси, за да увеличат капиталовите печалби. Това на практика ги караше да изглеждат така, сякаш са движели около много по-големи клубни активи, отколкото притежават в действителност.

Изслушването се проведе днес в Рим, като прокурорът Джузепе Чине изложи своя случай и предложи наказание от 11 точки, увеличение от деветте точки, които първоначално поиска през януари 2023 г.

Вместо това отговорът беше наказание от 10 точки. Позицията им в Серия А спадна от 69 точки на 59, изпращайки ги от второ място на седмо. В Италия смятат, че дори отново да се подаде жалба, то едва ли ще бъде успешна. Наказанието дойде минути преди срещата на Ювентус срещу Емполи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички