Спортният министър в Италия не е оптимист, че футболът скоро ще поднови


Спортният министър в Италия не е оптимист, че футболът скоро ще поднови
Снимка: Gulliver/GettyImages

767 0

На заседанието на съвета на лигата на италианската Серия А официално бе взето решение да се доиграе останалата част от сезона, прекъснат заради пандемията от коронавирус.

"Заседанието на съвета единодушно потвърди своето намерение да се доиграе сезон 2019/2020, ако правителството на Италия позволи това да се направи, в пълно съответствие с правилата, касаещи здравето и безопасността на всички участници. Възобновяването на така наречената фаза 2 ще стане в съответствие с указанията на ФИФА и УЕФА, решенията на Италианската футболна федерация, както и в съответствие с медицинските протоколи по защита на футболистите и всички работници", пише в заявлението, публикувано на официалния сайт на Серия А.

В Серия А отборите са изиграли по 25-26 мача от 38 планирани. Лидер е Ювентус с 63 точки, следван от Лацио с 62 и Интер с 54. Турнирът за Купата на Италия също бе прекратен в полуфиналната фаза.

Италианският спортен министър Винценцо Спадафора обаче не е толкова оптимистичен, колкото от лигата. Според него е почти е невъзможно да се мисли, че през следващия месец играчите ще могат да започнат тренировки. "Както се развива ситуацията в настоящия момент, със сигурност не можем да кажем, че отборите ще получат разрешение да тренират от 4 май. Имаме среща в сряда, на която от футболната федерация ще ни представят детайлно изготвения протокол, който се отнася основно за тренировките. След това ще го разгледаме внимателно и ще го обсъдим. Подновяването на заниманията на отборите, обаче, не означава автоматично и рестартирането на футболния сезон".

В Германия пък вече дори определиха и възможна дата, на която да се поднови Бундеслигата - ето коя е.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички