Ще има ли шампион Серия А, ще играят ли италианци в Европа и какво ще стане с Евро 2020?


Ще има ли шампион Серия А, ще играят ли италианци в Европа и какво ще стане с Евро 2020?
Снимка: Getty Images/Guliver

1803 0

Ситуацията в италианския футбол е безпрецедентна и все още не е ясно дали и как ще се довърши сезонът в Серия А. Едно от най-популярните и авторитетни издания на Ботуша - "Gazzetta dello Sport", разяснява, доколкото е възможно, най-важните въпроси, които касаят футбола в Италия и Европа (с участието на италиански тимове).

Серия А: Още два кръга ще бъдат отложени (последната седмица на март по план няма мачове от първенството заради пауза за националния тим). Казусът с шампиона на страната, тимовете, които се класират за европейските клубни турнири, както и изпадащите - остава неясен. На днешния съвет е възможно да бъде обсъдено именно това, като има потенциален шанс Серия А да остане без шампион.

Европа: Шампионска лига и Лига Европа ще продължат да се провеждат, като някои от мачовете са без фенове пред празни трибуни. Италианските тимове имат право да продължат участието си, защото са под егидата на УЕФА. Има шанс от Италия да поискат отлагане на Европейското първенство по футбол 2020, което би било нов прецедент, защото никога до този момент не се е нарушавал 4-годишният цикъл на форума.

Могат ли тренировъчните занимания да се провеждат: Футболистите ще запазят правото да тренират, като това ще се случва в изолация от външни лица. Това ще позволи на клубовете и най-вече състезателите да поддържат ниво.

Припомняме, че всички спортни събития в Италия се отменят за период от един месец, като обяви премиерът на Италия Джузепе Конте, който потвърди решението за забрана на всички спортни събития в страната до 3 април. Причината за това е епидемията от коронавирус в страната, която до момента е разболяла близо 8000 души на Ботуша. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички