Роналдо записа едно от най-ценните си постижения, гарнирано с "плашещо" съвпадение


Роналдо записа едно от най-ценните си постижения, гарнирано с "плашещо" съвпадение
Снимка: Getty Images/Guliver

9535 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо взе участие за своя Ювентус при успеха на "бианконерите" над Интер с 2:0 в дербито на Италия. Освен важната победа обаче, триумфът ще бъде запомнен от португалеца и с друго - той записа един от най-ценните рекорди в пребогатата си кариера.

Петкратният носител на "Златната топка" регистрира мач номер 1000 (а освен това се получи едно магично съвпадение, за което ще разберете по-долу в текста). 836 двубоя от тях са на клубно ниво, докато останалите 164 са за националния отбор на Португалия. Тъжното е, че това феноменално постижение бе постигнато пред празни трибуни поради кризисната ситуация с коронавируса в Италия.

За първия си професионален клуб - Спортинг Лисабон, той има записани 31 участия, гарнирани с 5 гола. В Манчестър Юнайтед играе в 292 мача и вкарва 118 попадения. След това идват най-силните му години и безспорният пик в кариерата - славният престой в Реал Мадрид с 438 двубоя и изумителните 450 гола. За настоящия си клуб - Ювентус, до този момент е записал 75 срещи и 53 попадения.

С националната фланелка на Португалия дебютира през 2003-а година и записва 164 двубоя с 99 гола. Освен това е и европейски шампион с "мореплавателите" през 2016 г. Най-ценните му успехи на клубно ниво, пък, са - 6 пъти шампион на страната (Англия, Испания, Италия) и фамозните 5 спечелени трофея от Шампионска лига.

Мач номер 1000 за Кристиано Роналдо бе белязан от магично съвпадение. Колкото и абсурдно да звучи - първият мач за португалеца бе отново срещу... Интер, точно както и хилядният. Той дебютира за Спортинг на 14.08.2002 г., когато в мач от Шампионска лига се появява като резерва в 52-рата минута. И в двата специални мача той не се разписва срещу "нерадзурите".

ВИДЕО: РОНАЛДО СЕ РЪКУВА С ВЪОБРАЖАЕМИ ФЕНОВЕ ПРЕДИ ДЕРБИТО С ИНТЕР

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички