Официално: Премиерът на Италия забрани всички спортни събития в страната до 3 април


Официално: Премиерът на Италия забрани всички спортни събития в страната до 3 април
Снимка: Getty Images/Guliver

1537 0

Всички спортни събития в Италия се отменят за период от един месец. Това обяви премиерът на Италия Джузепе Конте, който потвърди решението за забрана на всички спортни събития в страната до 3 април. Причината за това е епидемията от коронавирус в страната, която до момента е разболяла близо 8000 души на Ботуша.

Късно вечерта на 9 март премиерът Конте организира извънредна пресконференция, на която обяви, че "червената зона", която досега беше в област Ломбардия, вече важи за цялата страна до 3 април. "Няма време за губене. Числата ни показват, че има сериозно увеличение на заразените, на тези в интензивно отделение, както и на загиналите. Нашите навици трябва да се променят. Трябва да жертваме нещо за доброто на Италия. Затова ще наложим по-строги мерки", заяви италианският премиер.

"Време е да предпазим цяла Италия. Трябва да избягваме пътуванията, освен ако не са доказано по работа, поради здравни причини или други неотложни ангажименти. Забраняват се и публичните събирания на хора. Ще наложим и по-строги мерки за спортните събития в страната. Серия А и всички спортни събития са спрени. Феновете трябва да приемат това. Няма причина тези състезания да продължават да се провеждат", добави още Конте.

В последните 24 часа близо 100 души са загиналите в Италия, като общата бройка вече надхвърля 450 души. В интензивните отделения пък остават други 733 души. А какво се случва с мачовете на италианските отбори в Шампионска лига - разберете в този материал на SportLive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички