Маурицио Сари: Това е моят Ювентус


Маурицио Сари: Това е моят Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1610 0

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари даде обяснение за тактическите си решения по време на успеха на неговия тим срещу Интер в Дербито на Италия в снощната вечер. Това беше един от най-добрите мачове на „старата госпожа“ до момента през сезона, като Аарън Рамзи и влезлият като резерва Пауло Дибала отбелязаха решаващите попадения за Ювентус в мача, който се игра без публика.

Сари изненада мнозина, след като остави Пауло Дибала и Миралем Пянич на пейката и реши да започне с Дъглас Коста и Гонсало Игуаин, като Хуан Куадрадо бе преместен на десния бек. „Обсъдихме вчера това решение с треньорския щаб, защото ако бяхме започнали с Куадрадо, това означаваше да оставим Дибала и Дъглас Коща извън състава. Фактът, че стартирахме с Коща и Куадрадо ни предостави повече опции, а Дибала показа колко е важен, след като влезе от пейката“ сподели Сари пред „Скай Спортс Италия“.

„Това беше важна победа за нашия отбор, но остават още 12 мача до края на сезона. Това беше Ювентус, който искам да виждам. В последно време не бяхме особено убедителни, затова трябваше да избера играчи, които имат повече енергия и са по-добри физически и психически“, каза италианският мениджър. А ето кой футболист може да се присъедини към Ювентус през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички