Шеф в Интер наруши мълчанието си за Лаутаро Мартинес след слуховете за Манчестър Юнайтед и Челси


Шеф в Интер наруши мълчанието си за Лаутаро Мартинес след слуховете за Манчестър Юнайтед и Челси
Снимка: Getty Images

3288 0

Главният изпълнителен директор на Интер - Джузепе Марота, наруши мълчанието на клуба по въпроса с бъдещето на една от неговите звезди в лицето на Лаутаро Мартинес.

Слуховете

Аржентинеският нападател бива усилено свързван с преминаване в редица европейски грандове като Челси и Манчестър Юнайтед по време на летния трансферен прозорец. И двата английски гранда се нуждаят сериозно от ефективен нападател, а спряганият за нов наставник на лондончани Маурисио Почетино е и сънародник на Мартинес.

Лаутаро в Интер

25-годишният таран се превърна в незаменима част от състава на "нерадзурите" след пристигането си от Расинг за сумата от 20 млн. паунда през 2018 г. Към момента той помогна на италианския гранд да вдигне 4 трофеи, сред които и титлата в Серия А през сезон 2020/21 г. Именно впечатляващите му изяви го направиха апетитна хапка за други клубове. 

Не на същата вълна обаче изглежда е ръководството на Интер. "Мисля, че всички предпоставки Лаутаро да стане наш капитан в бъдеще са на лице", заяви лаконично Марота пред "Gazetta dello Sport". 

Договорът на аржентинеца с "нерадзурите" е до лятото на 2026-а година. За периода си на "Сан Сиро" Мартинес има на сметката си изиграни 232 мача във всички турнири, в които записва 98 гола и 34 асистенции. 24 попадения, 10 голови подавания и 51 от срещите са през настоящата кампания. 

Интер е и с единия крак на финала в Шампионска лига след победа с 2:0 в първия полуфинал на турнира срещу Милан. Кое е съоръжението, готово да приеме големия финал и каква е неговата история?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички