Гол на Федерико Киеза не бе достатъчен да класира Ювентус за Лига Европа догодина (ВИДЕО)


Гол на Федерико Киеза не бе достатъчен да класира Ювентус за Лига Европа догодина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3003 0

Ювентус успя да победи като гост Удинезе в мач от последния кръг на Серия А. "Бианконерите" се наложиха с минималното 1:0 като гост, но това не бе достатъчно на тима да успее да се класира за участие в Лига Европа и момчетата на Алегри ще трябва да се утешат с Лигата на конференциите.

Ювентус бе отбора, който владееше инициативата през целия мач, но защитата на Удинезе така и не оставяше шансове за гол на "бианконерите". В крайна сметка, гостите нанесоха своя удар в 68' след страхотен гол на Федерико Киеза, който оформи минималната победа с 1:0.

Въпреки победата Ювентус финишира на седмата позиция, която дава право на участие в Лигата на конференциите. "Бианконерите" са с актив от 62 точки - 1 по-малко от шестия Рома. Удинезе пък завършва на 12-ата позиция с 46 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по чудесен начин за Юве. Момчетата на Алегри контролираха темпото на игра и владееха топката повече от своя съперник. "Бианконерите" обаче само успяваха да стигнат до наказателното поле и не направиха нищо повече да застрашат вратата на Силвестри в началните минути на сблъсъка.

Юветнус постепенно вдигна оборотите и започна да създава положения. В 32-ата минута след карамбол в наказателното поле Леонардо Бонучи прати топката в напречната греда на Удинезе след удар с глава. А секунди по-късно Федерико Киеза пропусна нова златна възможност, но Силвестри отрази неговия удар. 

До края на първата част не се случи нищо по-интересно. Ювентус продължаваше да доминира на терена, а Удинезе не позволяваше на "бианконерите" да превземат вратата им.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Доминацията на Ювентус продължи и през втората част. "Бианконерите" търсеха гола, а най-близо до него стигнаха в 61'. Тогава Адриен Рабио нанесе опасен удар, който обаче мина близо до десния страничен стълб.

В крайна сметка, гостите успяха да поведат в 68'. Федерико Киеза получи топка в наказателното поле, успя да се обърне, създаде си сам пространство и с прекрасен удар матира Силвестри и даде преднина на своите.

Video edited on Kapwing

СЪСТАВИ

Удинезе: Силвестри, Абанка, Бето, Гесан, Ловрич, Перейра, Перес, Самарджич, Уолъс, Товен, Удоджи

Ювентус: Шчесни, Гати, Бонучи, Данило, Куадрадо, Локатели, Рабио, Мирети, Костич, Киеза, Милик

ПРЕДИ МАЧА

Срещата е много важна за Юве, който има намерението да участва в Лига Европа догодина. "Бианконерите" са на седмата позиция с актив от 59 точки, изоставайки само с 1 от шестия Рома, който се изправя срещу Специя в днешния ден.

Удинезе пък успя да си осигури оцеляването в Серия А, но не трябва да бъде подценяван. Футболистите на тима са си "бетонирали" 12-ата позиция и в момента са с актив от 46 точки.

Макс Алергри няма да може да разчита на футболисти като Душан Влахович, Пол Погба и Желсон Бремер, които лекуват травми, докато се очаква Удинезе да излезе с най-добрия възможен състав за последния си мач през сезона в Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички