УЕФА продължава да разследва Ювентус, какво наказание може да наложи?


УЕФА продължава да разследва Ювентус, какво наказание може да наложи?
Снимка: Getty Images

1303 0

Ювентус все още е изложен на риск да получи забрана от европейските състезания на УЕФА за един сезон. Това може да се случи въпреки споразумението, което направи клубът в Италия и признаването на вина, за да не се отнемат повече точки.

Второто дело на Италианската футболна федерация, анализиращо маневрите около заплатите на Юве и отношенията с агентите на играчите и други клубове, се проведе във вторник сутрин. Тогава съдът потвърди, че клубът ще получи глоба от 718 000 евро и без допълнителни изменения на наказанието от -10 точки, което получи по-рано през месеца.

УЕФА разследва Юве от 1 декември

Въпреки това, "Старата госпожа" все още е разследвана от УЕФА за нарушения на финансовия феърплей. При положение, че бъде призната за виновна, може да рискува да получи солидна финансова санкция или пълно изключване от европейските турнири.

La Gazzetta dello Sport пише, че Ювентус всъщност е обект на разследване от ръководството на европейския футбол от 1 декември и че изходът от делото на клуба с федерацията няма влияние върху процедурите на УЕФА.

Като се има предвид, че плейофните кръгове за Лига Европа и Лигата на конференциите трябва да започнат през август, УЕФА се очаква да произнесе решението си до средата на юни. Това вероятно ще бъде последвано от обжалване от страна на Юве, което от своя страна може да доведе до дело в Спортния арбитражен съд.

Най-лошият сценарий за клуба

Ювентус договори споразумение с УЕФА за плащане на глоба от 3,5 милиона евро, намалена от 23 милиона евро. Но може да бъде принуден да плати остатъка от тази сума, ако клубът не е в състояние да спази разпоредбите, определени от управителния орган.

При най-лошия сценарий за Ювентус, клубът може също да получи забрана да се състезава в турнири на УЕФА за една година. La Gazzetta пише още, че има истинско усещане, че Юве е изложен на голям риск в Европа, въпреки че УЕФА би била готова да преговаря за меко наказание, ако "бианконерите" официално напуснат Суперлигата. По-рано от съда в Италия бе обяснено точно защо са отнетите точките на Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички