Аниели и Паратичи са "отнели" 7 точки от Ювентус, от клуба готови на сделка с федерацията


Аниели и Паратичи са "отнели" 7 точки от Ювентус, от клуба готови на сделка с федерацията
Снимка: GettyImages

1599 0

Апелативният съд в Италия обясни причините за отнемането на 10 точки на Ювентус, които са с подплатени с "лична отговорност" от страна на Фабио Паратичи, Андреа Аниели, Маурицио Аривабене и Федерико Керубини.

Личните наказания разпределени в отнемане на точки за Ювентус

Това се отнася до първото преглеждане на съда относно завишените трансферни стойности на Ювентус. Първоначалното наказание от 15 точки от януари беше намалено до отнемане от 10 точки само преди няколко седмици и от съда обясниха причините затова.

Бившият финансов директор на Ювентус Фабио Паратичи беше наказан за 30 месеца и отговорността му беше количествено изразена в наказание от четири точки за Юве. Бившият президент Аниели беше наказан за 24 месеца, което съответства на наказание от три точки.

Бившият главен изпълнителен директор Аривабене също беше наказан за две години, но в този случай полученото наказание за Юве е две точки, докато 16-месечното наказание на Керубини доведе до наказание от една точка.

Добавя се, че новото решение е взето "в справедлива перспектива, отговаряйки на неприятни, пропорционални и разумни критерии". Ювентус няма да обжалва решението, както потвърди директорът Франческо Калво в неделя вечерта. Ювентус сега чака резултата от втори спортен процес, след като се съгласи на сделка за признаване на вина в понеделник вечерта.

Предложението на Ювентус за сделка

Медиите в Италя твърдят, че Ювентус ще предложи да плати глоба, както и да му бъдат отнети още две или три точки от актива в добавка на десетте, които му бяха отнети заради проблеми със счетоводството.

Ако това се случи, Ювентус ще завърши на седмо място в крайното класиране на Серия А, която приключва през уикенда, и ще се класира за участие в Лигата на конференциите през следващия сезон. При всички положение наказание на Ювентус може да бъде наложено и от УЕФА. Наставникът на "бианконерите" Масимилиано Алегри не смята да си тръгва от клуба, кат дори обяви и целта за следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички