Сапунената опера "Неймар" и главните актьори в нея


Сапунената опера "Неймар" и главните актьори в нея
Снимка: Gulliver/GettyImages

2711 0

Вече втора седмица не спира да се говори за евентуалния трансфер на Неймар от Барселона в ПСЖ и това как френският тим ще плати 222 милиона, за да вземе бразилеца. До тук обаче думи много, а действия, поне официално, никакви. 

В медиите се появиха куп новини от 6-годишен договор за Ней в ПСЖ, през оставане в Барселона, през разговори с ключови играчи на "Камп Ноу", за да се стигне и до нелепата новина, че Реал Мадрид също иска нападателя.

В цялата сапунена опера, озаглавена "Неймар - ПСЖ или Барселона?" има няколко главни героя, като всеки от тях се стреми да уреди най-доброто за себе си.

Неймар - главният герой, който не знае какво иска

Няма спор, че бразилецът играе главната роля. Истината е, че ПСЖ никога нямаше да прояви интерес към него, освен ако самият футболист не е позволил да се стигне до там. Ако Неймар бе обявил официално, че не иска да напуска Барселона при никакви условия, френският гранд нямаше да си губи времето за трансфер, който е невъзможен. Във Франция се пише, че е имало устна договорка между двете страни и сега Неймар не може да върне думите си назад. Реално погледнато, сапунена опера съществува, тъй като самият играч я създаде.

Бащата на Неймар - човекът, който гледа собствените си интереси

Едно става ясно в целия безкраен сериал - бащата на футболиста гледа първо своите интереси и тези на сина си. Нормално, един баща винаги би искал най-доброто за своето дете, без значение къде ще го получи. Той бе човекът, който убеждаваше Барселона да вземе сина му, а сега е този, който работи по това ПСЖ да парафира с Неймар.

ПСЖ - булката

Още от първия миг, в който стъпи в Европа, Неймар вече бе свързван с различни европейски грандове. ПСЖ безспорно е тимът с най-голям интерес. През миналата година също имаше кратка "игра" между Ней и богатия клуб от Париж, но сега сделката е много по-близко. Освен това икономически стабилният клуб, подкрепян от катарските милиони/милиарди, няма да има никакъв проблем да изпълни всички финансови претенции на трансферната си цел.

Бартомеу - човекът, който никога не бе там, когато бе нужен

Президентът на Барселона определено прекарва най-тежките си дни като водеща фигура в клуба, след като минаха последните избори за президент. Той демонстрира, че няма силата да задържи звездата на тима, заради която Барселона се призна за виновна при привличането му и бе заплашена да бъде изхвърлена в аматьорските нива на испанския футбол. 

Съотборниците - натиск от прители

Единствените хора, които постигнаха резултати в тази сапунена опера (от страна на Барселона) са играчите. Те имаха среща със своя съотборник, като се опитваха да го убедят, че по-хубаво от Барселона няма. Това бе и един от най-успешните опити за задържането на Ней на "Камп Ноу" до момента.

Насер Ал-Хелаифи - човекът с парите

На всички е ясно, че подобен трансфер не може да се осъществи без огромна сума пари. Катар, с петролните си милиони/милиарди, се е настанил удобно зад ПСЖ и се опитва да контролира трансферния пазар. 

Жерар Пике - бъдещият господин "Барселона"

Не веднъж и два пъти испанецът е показвал, че вече е готов за президент на тима с изказванията си. Често води разговори с фенове, медии и съотборници, доказвайки, че Барселона е най-доброто място за всеки футболист в света. Така се случи и в казуса "Неймар". Централният бранител лично е провел разговор с Неймар на 4 очи, опитвайки се да го убеди да остане.

Раул Синлехи - Ключовата фигура при преговорите

Ако Неймар остане в Барселона и след тази сапунена опера, Бартомеу ще трябва да бъде изключително благодарен на този човек. Раул Синлехи е един от директорите в клуба, който изигра ключовата роля в избора на бразилеца. Тогава той пожела Барселона пред Реал Мадрид, а причината за това е Синлехи. Това е човекът, в който Неймар вярва безкрайно. Ако някой може да спре трансфера, това е той.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички