Общата сума за сделката за Неймар няма аналог


Общата сума за сделката за Неймар няма аналог
Снимка: Guliver/GettyImages

4080 0

Трансферът на Неймар в ПСЖ ще се превърне в най-скъпата сделка в историята на футбола. Това е гарантирано, след като Барселона вече е получила оферта на стойност 222 милиона евро за бразилеца - откупуващата клауза, заложена в договора му.

Освен това той ще получава заплатата, която взима и Лионел Меси в Барселона. Тя е на обща стойност 156 милиона паунда - Неймар ще прибере тази сума за 6-годишния договор, който е подписал с парижани, информира "Marca".

Така общата стойност на операция "Неймар в Париж" е на стойност 352 милиона паунда. Това е почти двойно повече на сумата, която трябваше да плати Манчестър Юнайтед за привличането на Пол Погба - сума по трансфер, процент за агента Мино Райола и заплатата на френския национал.

Барселона не се отказва в опитите си да задържи Неймар, като освен че Меси и Суарес разговаряха с него, се очаква каталунците да му предложат нов договор с по-голяма заплата, но и по-висока откупуваща клауза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички