С 3 гола за 30 минути Лацио се върна на победния път в Серия А


С 3 гола за 30 минути Лацио се върна на победния път в Серия А
Снимка: Getty Images

1278 0

Лацио се завърна към победите в Серия А, като удари Сампдория като гост в 16-ия кръг на шампионата. "Римските орли" се наложиха с 3:1, като играха почти 25 минути с човек по-малко. Успехът изкачи тима, воден от Маурицио Сари, до седмото място в Серия А, а днешният домакин остава на незавидната 15-а позиция.

Лацио беше 3 мача без победа в първенството, като в 14-ия кръг преживя тежко поражение от Наполи с 0:4, а същия брой попадения получи и в 15-ия кръг, когато обаче завърши наравно с Удинезе. успехът днес бе изкован още през първото полувреме, в което лациалите реализираха и трите си попадения. Сампдория съумя да върне едно в предпоследната минута от редовното време.

Милинкович-Савич откри резултата още в 7-ата минута, когато получи хубаво подаване от Матия Дзакани в наказателното поле и, сам срещу вратаря, хладнокръвно прати топката в долния десен ъгъл. Десет минути по-късно Дзакани асистира и на Чиро Имобиле, извеждайки го в наказателното поле. Нападателят намери долния десен ъгъл на Аудеро.

В 37-ата минута Имобиле овладя подаване на Милинкович-Савич в наказателното поле, освободи се от пазача си и стреля в долния ляв ъгъл на Сампдория за 3:0. Около 20 минути след подновяването на играта сръбският халф получи жълт картон за нарушение и започна да репликира главния рефер. Това му донесе скоростен втори жълт картон и той остави отбора си с човек по-малко в 67'. Това позволи на Сампдория да върне едно попадение в 89' чрез Габиадини, но за повече отборът от Генуа нямаше сили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички