Наполи почете Марадона с разгром над Лацио за първото място в Серия А!


Наполи почете Марадона с разгром над Лацио за първото място в Серия А!
Снимка: Getty Images

1640 0

Италианският гранд Наполи разгроми Лацио с 4:0 като домакин в дербито от 14-ия кръг в Серия А. Победата за неаполитанците бе специална поради две причини: от една страна се изкачиха еднолично на върха в класирането, а от друга - успехът бе отличен начин да почетат паметта на легендарния Диего Марадона.

На 25 ноември се навърши година от смъртта на Марадона, който безспорно е най-великият играч в историята на Наполи и един от най-великите в историята на футбола въобще. В негова чест на стадиона на Наполи, който бе преименуван на "Диего Армандо Марадона", бе издигната и статуя на аржентинеца, открита преди двубоя с Лацио.

Иначе Наполи си улесни задачата в дербито с Лацио, след като стигна до две ранни попадения в първите десет минути на мача. Пьотр Желински и Дрис Мертенс дадоха преднина на "малките магаренца", които в 29-ата минута стигнаха и до трето попадение, реализирано отново от Мертенс.

В края на мача халфът Фабиан Руис добави още един гол за Наполи, с което тимът оглави класирането в Серия А с актив от 35 точки - с три повече от втория Милан, който изненадващо загуби от Сасуоло. Лацио е на осма позиция с 21 пункта. В следващия кръг Наполи ще се изправи тъкмо срещу Сасуоло, докато Лацио посреща Удинезе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички