Роналдо си взе сбогом и напусна тренировъчната база на Ювентус


Роналдо си взе сбогом и напусна тренировъчната база на Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

5154 0

Носителят на пет Златни топки Кристиано Роналдо ще смени клубната си принадлежност за пети път. Португалецът, който е преминал през Спортинг Лисабон, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус, сега се очаква да заиграе в редиците на Манчестър Сити, съобщава авторитетният журналист Фабрицио Романо.

Тази сутрин Кристиано е минал през тренировъчната база на Ювентус, за да си вземе сбогом със съотборниците си. Той е прекарал около 40 минути на базата, без да тренира с отбора. Роналдо очаква финализирането на трансфера му в Манчестър Сити, като вече всичко е в ръцете на неговия агент Жорже Мендеш.

Преди часове стана ясно, че Роналдо е поискал официално от ръководството на Ювентус да го продаде. Португалецът има договор с "бианконерите" до лятото на 2022 година, но не иска да губи още един сезон с италианския тим. Той предпочита да опита да спечели Шампионска лига с Манчестър Сити, който стигна до финала през миналия сезон.

Роналдо прекара три години в Торино, където изигра 134 мача, в които вкара 101 гола и записа 22 асистенции. Португалецът се представи на високо равнище с екипа на Ювентус въпреки напредналата му възраст. Жозе Моуриньо обаче смята, че Ювентус са си купили "ядрено оръжие" (в лицето на Роналдо), което не са знаели как да използват (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички