Сделката е факт: Кристиано Роналдо преминава в Манчестър Сити!


Сделката е факт: Кристиано Роналдо преминава в Манчестър Сити!
Снимка: Guliver/GettyImages

4696 0

Трансферът на Кристиано Роналдо в Манчестър Сити е факт! Тази ексклузивна новина съобщи португалският журналист Гонсало Лопес в Туитър. Португалецът ще премине на "Етихад" още през това лято с трансфер от Ювентус, въпреки че имаше информации, че от Манчестър Сити биха го взели само със свободен трансфер.

Португалският журналист добавя, че Роналдо е осъзнал, че това е най-добрата му опция да спечели отново Шампионска лига, преди да премине Мейджър Лийг Сокър, където се очаква да приключи кариерата си. Журналистът подчертава още, че Роналдо вече е провел разговори с мениджъра Хосеп Гуардиола, за когото имаше информации, че не желае Кристиано на "Етихад".

Роналдо и Манчестър Сити са се разбрали за параметрите по договора, като вече всичко е в ръцете на агента на португалеца Жорже Мендеш и Ювентус. Според информациите, Ювентус иска 30 милиона евро за Манчестър Сити, но "небесносините" не са склонни да платят такава сума. Обсъждат се различни варианти за трансферната сделка, включително с участието на други футболисти.

Манчестър Сити се нуждаеше от нов нападател, след като Серхио Агуеро напусна клуба. Приоритет на "гражданите" беше Хари Кейн, но от Тотнъм не го пуснаха, като нападателят ще остане в клуба и през новия сезон. Така Сити се насочи към Роналдо, за когото в последните дни усилено се тръбеше, че ще напусне Ювентус.

Появиха се съмнения, че Роналдо дори може да заиграе в един отбор с Меси, преминавайки в ПСЖ (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички