Кристиано Роналдо пред завръщане във Висшата лига, куп въпросителни около трансфера


Кристиано Роналдо пред завръщане във Висшата лига, куп въпросителни около трансфера
Снимка: Getty Images

2118 0

Последните дни на летния трансферен прозорец се заформят да бъдат изключително интересни за неутралните фенове, но и същевременно напрегнати за част от водещите клубове и футболисти в света. След трансфера на 6-кратния носител на Златната топка Лионел Меси в ПСЖ, други две трансферни саги очакват своето развитие.

Едната, разбира се, е свързана с голмайстора на ПСЖ Килиан Мбапе, който иска трансфер в испанския колос Реал Мадрид. "Белите" дори отправиха оферта на стойност 160 милиона евро, която беше отхвърлена от парижани, защото не отговаря на техните изисквания. От ПСЖ дори обвиниха Реал в "нелегален" подход спрямо Мбапе.

Другата трансферна сага е свързана с носителя на 5 Златни топки Кристиано Роналдо, за когото медиите на Стария континент все по-усилено тръбят, че ще напусне Ювентус още през това лято. Неговият агент Жорже Мендеш е бил забелязан в Торино, където очевидно е пристигнал за среща с Роналдо, за да обсъдят вариантите пред португалеца за нов клуб.

Шампионът на Англия Манчестър Сити изглежда като фаворит за подписа на португалеца. "Бианконерите" са поставили цена от 30 милиона евро за Кристиано, но "гражданите" не желаят да заплащат подобна сума. Ръководството на Манчестър Сити предпочита размяна на играчи, като е готово да отстъпи Бернардо Силва на Ювентус.

В Торино са склонни на размяна на играчи, но предпочитат да вземат Габриел Жезус вместо Силва - нещо, което не е по вкуса на Хосеп Гуардиола, който харесва Жезус и иска да го задържи в отбора си. Sky Sports Italia пък съобщава, че Сити ще предложи на Роналдо двойно по-ниска заплата от тази, която взима в Ювентус. 

Други клубове, свързвани с Роналдо през последните месеци, са Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. От Кралския клуб бяха категорични в позицията си, че нямат планове да си връщат Роналдо. Същото се отнася и за Манчестър Юнайтед, където вече приключиха с трансферите през това лято. Няколко авторитетни източника вече съобщиха, че Манчестър Сити е фаворит за подписа на Роналдо (вижте тук).

Кристиано вече е говорил със съотборниците си в Ювентус за възможността да премине в Манчестър Сити (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички