Роберто Манчини няма проблеми с отлагането на Евро 2020


Роберто Манчини няма проблеми с отлагането на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1081 0

Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Роберто Манчини сподели, че Италия може да спечели финалите на европейското първенство дори и то да бъде отложено за 2021-ва година. Във вторник ще се проведе спешна среща на УЕФА, в която ще бъде взето решение за провеждането на първенството заради пандемията от коронавирус.

Манчини сподели, че все още не е определил състава на „Скуадра адзура“ за турнира, но смята, че Италия може да стигне до финала, дори и ако шампионатът се проведе през следващото лято. „Не знам как ще завърши първенството. Но без съмнение има много по-важни неща от Евро 2020. Ако отменят турнира, можем да спечелим и следващата година. Най-важното нещо е здравето на всички. Искам отново да се завърнем на стадиона и да се наслаждаваме на футбола. Много ни боли да гледаме как хората умират през последните дни.“

„Имах един списък от играчи, които ще повикам. Беше почти готов, като имах няколко съмнения, за които щях да реша в последния момент. Разбира се, ако шампионатът се проведе след година, ще има промени в списъка. Трябва да изчакаме до вторник, за да видим дали УЕФА ще отмени европейския шампионат. Проблемите, които имаме в Италия през последните 15 дни, вече могат да бъдат видяни и в други държави“, каза Роберто Манчини.

Шампионатът на Стария континент трябва да се проведе между 12-ти юни и 12-ти юли 2020-та година в 12 държави. А ето какво е мнението на Италианската футболна федерация по темата с провеждането на Евро 2020.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички