Баражът на България с Унгария отпада на 99%, Евро 2020 - на 100%, смята Фурнаджиев


Баражът на България с Унгария отпада на 99%, Евро 2020 - на 100%, смята Фурнаджиев

782 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев заяви, че баръжът на българския национален отбор срещу Унгария на 26 март "няма да се състои на 99%". Фурнаджиев добави още, че Евро 2020 със сигурност няма да се състои през юни, както беше планирано. Причината е пандемията от коронавирус, която се разпространи в цял свят.

"Със сигурност няма да има Европейско първенство през юни, както беше планирано. Това мога да кажа – има вариант да се проведе малко по-късно през тази година или да бъде изместено за 2021 година. Смятам, че баражът с Унгария в края на този месец няма да се състои на 99%, защото виждате, че е извънредно положение в държавата. Страните, в които трябва да се проведе първенството, са силно засегнати от коронавируса", заяви Фурнаджиев пред БНТ.

"Нямам намерение да се кандидатирам за президент на БФС, вече го казах пред журналистите. Имам си достатъчно ангажименти. Не знам дали Емил Костадинов има желание да се кандидатира, не съм говорил с него по този въпрос", добави още той.

Междувременно БФС предприе нови мерки в борбата срещу коронавируса (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто...

Реклама
Реклама