Разочарование за Челси и Интер: Мертенс преподписва с Наполи


Разочарование за Челси и Интер: Мертенс преподписва с Наполи
Снимка: Getty Images/Guliver

1386 0

Нападателят на Наполи Дрис Мертенс се е съгласил да подпише нов 3-годишен договор с настоящия си тим. Това на практика слага край на надеждите на Челси и Интер да вземат 33-годишния играч със свободен трансфер през това лято.

Франк Лампард е страхотен почитател на белгиеца, който бе една от големите трансферни цели на Челси това лято. Интер, от своя страна, предложи на Мертенс 3-годишен договор за 170 хиляди паунда на седмица, но в крайна сметка нападателят реши да остане в клуба, към който се присъедини през 2013-та година. Наполи не успя да предложи сумата, с която Интер офертира Мертенс, но белгиецът ще получава по 140 хиляди паунда на седмица, след като започне новия му договор, като ще прибере и бонус от 2.2 милиона за преподписването си с Наполи. Бившият играч на ПСВ Айндховен е един от най-добрите нападатели в Серия А през последните няколко сезона и феновете на „партенопеите“ ще бъдат доволни, че той ще остане в тима.

Мертенс има 90 гола в 226 мача за настоящия си отбор, като най-резултатният му сезон бе 2016/17, когато успя да вкара 28 попадения в 35 срещи в Серия А. Наполи е на 6-то място в класирането в Италия при 12 оставащи мача до края на сезона. А ето кой съотборник на Мертенс може да поеме към Ливърпул.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички