Ливърпул с офанзива за играч на Наполи


Ливърпул с офанзива за играч на Наполи
Снимка: Getty Images/Guliver

3522 0

Отборът на Ливърпул е осъществил контакт с бранителя на Наполи Калиду Кулибали. 28-годишният централен защитник често е свързван с трансфер в тим от Висшата лига, като през последните месеци се говореше, че той може да премине в тима на Манчестър Юнайтед.

Изглежда обаче, че големият враг на „червените дяволи“ Ливърпул може да се окаже фаворит за подписа на сенегалеца, като според ‘Tuttomercatoweb’ мърсисайдци вече са задействали процеса по сделката. Все по-вероятно е Наполи да не се класира за Шампионската лига през следващата кампания, което ще накара „партенопеите“ да продадат футболиста. От „Сан Паоло“ искаха 100 милиона евро за Кулибали, но цената на бранителя се очаква да падне след пандемията от коронавирус. Според ‘Tuttomercatoweb’ двата тима ще преговарят за трансфер на сенегалеца на „Анфилд“ през следващите седмици, като изданието добавя, че Ливърпул са убедени в намерението си да вземат Кулибали за партньор на Върджил ван Дайк в центъра на отбраната.

Роденият във Франция сенегалски защитник се превърна в един от най-добрите в футболисти в света на своята позиция през последните години. През настоящата кампания 28-годишният футболист е изиграл 21 срещи във всички турнири за тима на Наполи. А ето кой друг английски тим може да се окаже конкурент на Ливърпул за подписа на Кулибали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички