Радващо! Димо Кръстев и Никола Илиев в титанична битка за Суперкупата на Италия (ВИДЕО)


Радващо! Димо Кръстев и Никола Илиев в титанична битка за Суперкупата на Италия (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3126 0

Юношеският тим на Фиорентина до 19 години, част от който е Димо Кръстев, победи този на Интер с Никола Илиев, за да триумфира със Суперкупата на Италия. 

Най-радващото в този двубой е, че двама от най-големите таланти на българския футбол стартираха като титуляри за своите отбори. Илиев записа пълни 90 минути, докато Кръстев бе принудително заменен в края на срещата поради контузия.

"Нерадзурите" загубиха статута си на шампион в турнира, който им бе осигурен от самия Илиев преди по-малко от година. През май 2022-а година родната надежда влезе като резерва, за да донесе успеха и трофея с гол в продълженията срещу Рома.

Още в 11-ата минута Интер вече изоставаше в резултата. Лоренцо Аматучи получи шанс да изпълни пряк свободен удар и го оползотвори по най-добрия начин, реализирайки страхотен гол. Минути по-рано, грандът от Милано остана без един от главните си футболисти, след като Ян Зуберек се контузи тежко.

В 25-ата минута проблемите за "възлюбената" се задълбочиха след нов гол на съперника. Томасо Берти си спечели топката, самостоятелно напредна, отправяйки точен и плътен шут, който вратарят Николаос Ботис не съумя да отрази.

15 минути преди края на срещата Интер все пак се върна в двубоя с попадение на Енох Овусу, който все нещата в свои ръце и с мощен изстрел не остави шансове на стража на "виолетовите" Томасо Мартинели.

В 80-ата минута Димо Кръстев също напусна терена поради контузия, но пък отборът му се окичи с медалите за сметка на сънародника му Никола Илиев и Интер, които останаха втори.

Ето за какви амбиции и цели сподели Кръстев неотдавна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички