Димо Кръстев за огромните си амбиции, трудните си моменти, Ибрахимович и Майкъл Джордан


Димо Кръстев за огромните си амбиции, трудните си моменти, Ибрахимович и Майкъл Джордан
Снимка: GettyImages

2467 0

Димо Кръстев е един от най-перспективните таланти на българския футбол. Младият полузащитник е изключително съсредоточен в целите със своя Фиорентина, а вече се радва и на дебюта си с фланелката на националния отбор на България.

Както възходи обаче, всеки има и слаби моменти. В интервю той разкрива за един от най-трудните си такива, както и огромните си амбиции, любопитни подробности около личния си живот и своя идол.

"Когато отидох във Фиорентина, бях на 16 години и ми беше доста трудно в началото без семейството ми. Но аз от малък мечтаех да отида в чужбина, където знаем как се работи. И когато имаш цели, няма как, трябва да се приспособяваш към новата обстановка. Със сигурност след много желание, старание и подкрепа от моето семейство успях да се аклиматизирам във Флоренция и вече нямам проблеми с езика и с живота в Италия", заяви Кръстев пред "БЛИЦ". 

"Италианците са много топли и гостоприемни хора, помогнаха ми много за адаптацията, когато пристигнах във Флоренция. Подадоха ми ръка да се интегрирам сред тях още на първия ми ден там", допълни още той. Халфът реализира първото си попадение срещу Торино в Примаверата, но е гладен за още. Той не скри на кой тим мечтае да вкара, както и очакванията си да дебютира за мъжкия отбор на "виолетовите".

"На Ювентус. Много е голямо съперничеството срещу Ювентус и искам един ден да се разпиша във вратата на „старата госпожа“. Надявам се треньорът на мъжкия тим на Фиорентина Винченцо Италиано да има нужда от подкрепа, така че аз винаги съм готов. Винаги давам максимума от себе си, тренирам с мъжете и дай Боже един ден да дебютирам за представителния отбор", каза Димо и сподели за живота си извън терена.

"Нормален. Когато имаме задължения с кондиционния треньор, за да поддържаме телата си, след това се прибирам в апартамента. Понякога излизаме с приятелката ми в центъра на Флоренция и така прекарваме времето заедно". Относно "ковид" епидемията, по време на която той бе трансфериран и най-тежката забрана и чувство покрай нея.

"Беше много труден период и за щастие успях да се върна навреме в България, защото рискувах да остана в Италия затворен в една стая 7 месеца. Така че се върнах при моето семейство и когато отмина ситуацията, се прибрах в Италия и продължих тренировките с Фиорентина.

Със сигурност, невъзможността да практикувам работата си, да играя футбол всеки ден и да се забавлявам. Наистина много боли, когато си затворен и когато не може да правиш това, което обичаш най-силно.

Най-много страх чувствах, заради близките ми, защото всеки момент можеше да се случи нещо и с тях. Гледаш новини, чуваш и виждаш за доста тежки случаи и започваш да се питаш дали това няма да се случи и в твоето семейство, тъй като рискът беше много голям. Но най-важното е, че моето семейство се размина с всичко това и всички бяха здрави. И когато се възвърна животът, всеки продължи да прави това, което обича най-много", коментира 19-годишният полузащитник и разкри какво самият той обича да прави, освен футбола, кои са другите му любими спортове и неговият идол.

"Да гледам футбол, баскетбол. Освен това се събираме с приятели да играем „Плейстейшън“. Чел съм книгите на Златан Ибрахимович и на Лео Меси. Повече се ориентирам към книги, свързани с футбола, защото научавам много неща и това ме вдъхновява.

Харесвам много Майкъл Джордан – легендата в баскетбола. Гледах неговия филм, който много ме вдъхнови. Много държа да приличам на него и да преодолявам спортното напрежение най-вече. Харесвам спортната му злоба. Той има такава и не може да губи", завърши Димо Кръстев.

Ето какво каза той относно дебюта си за мъжкия национален отбор на България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички