Димо Кръстев: Ритаха ме, но не ме интересува, сбъднах мечтата си - да играя за родината


Димо Кръстев: Ритаха ме, но не ме интересува, сбъднах мечтата си - да играя за родината
Снимка: Getty Images/Guliver

4521 0

Един от най-обещаващите български таланти - Димо Кръстев, заяви, че е добре, въпреки много грубата игра на Кипър срещу България в приятелския мач помежду им по-рано през седмицата, от която пострада именно самият той.

19-годишният полузащитник получи редица ритници и удари, поради което беше изнесен предварително от терена. Това обаче не трогва младия "лъв", който е доволен, че е сбъднал своята детска мечта, а именно да брани своята родина.

"Чувствам се добре. Получих обаче травма и не знам колко време ще отсъствам от игра. По-скоро съм щастлив, защото това беше една моя детска мечта - да дебютирам за мъжкия отбор на България. Бях развълнуван след мача и ми беше трудно да заспя. Именно чувството, че съм дебютирал за националния тим, ми помогна да забравя болката от получената контузия и ритниците", коментира Димо пред "БЛИЦ" след победата над Кипър с 2:0. Той разкри и как се е стигнало до дебюта му.

"Ден преди мача дойде при мен помощник-треньорът и ме попита дали съм готов да взема участие в срещата с Кипър. Отговорих му, че съм готов. След тренировката и по-скоро след вечеря той пак ме извика и ми съобщи, че ще бъда титуляр. Каза ми още да не се притеснявам и да се подготвя.

Първо се усмихнах и бях много радостен, защото чаках този момент от дълго време и се трудих. Това ме зарадва, а и дебютът ми зарадва моето семейство, което е винаги до мен", добави халфът и сподели как са реагирали родителите му и баща му Николай Кръстев, който също се подвизаваше по българските терени, както и за помощта от съотборниците му и впечатленията му за селекционера Младен Кръстаич.

"И той не очакваше, че ще дебютирам. Баща ми има опит, преминал е по този път и ми даде нужните указания. Вдъхна ми увереност, преди да изляза на терена. Помогнаха ми (съотборниците). Много съм благодарен на Петко Христов и на Антон Недялков, че през целия мач ме подкрепяха и окуражаваха на терена.

Него (Кръстаич) не го интересува на каква възраст си, а дали имаш необходимите качества. За него не е проблем да пусне и много млади момчета в мъжкия тим на България", каза Кръстев, който вярва, че България може да се класира скоро на голям форум.

"Защо не? Дай Боже един ден да се случи това. Както ти каза, има много таланти и това е пътят според мен – да се налагат младите. Ние трябва да сме бъдещето на България и дано някой ден върнем родината ни там, където й е мястото - на големите футболни форуми", довърши Димо Кръстев.

Ето какво каза агентът на младия талант относно повиквателната в националния отбор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички