Пауло Дибала е играч на сезона в Серия А


Пауло Дибала е играч на сезона в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1198 0

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала надви съотборника си Кристиано Роналдо и спечели наградата за играч на сезона в Италианската Серия А. Италианската лига обяви аржентинеца за победител по-рано днес, като по този начин Роналдо не успя да дублира отличието, което спечели в края на първия си сезон с екипа на „старата госпожа“.

Пауло Дибала направи силна кампания с екипа на Ювентус, въпреки че започна сезона на резервната скамейка. Аржентинецът бе с ключово значение за спечелената преди броени дни титла в Серия А от тима на Маурицио Сари. 26-годишният футболист завърши сезона с 11 гола и 11 асистенции в 33 мача в елита на Италия през тази кампания, като вкара някои важни голове, включително в двата мача срещу Интер и в домакинския мач срещу Милан.

Серия А раздаде и наградите си за най-добрите футболисти по позиции. За най-добър вратар бе определен съотборникът на Дибала Войчех Шчесни, докато най-добър защитник стана Стефан Де Врай от Интер. При полузащитниците триумфира Папу Гомес от Аталанта, а за най-добър нападател очаквано бе избран носителят на Златната обувка на Европа Чиро Имобиле от Лацио. Най-добър млад играч пък стана Деян Кулушевски от Парма.

А ето какви бъдещи планове за Пауло Дибала има Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички