Вечерта на дербитата в Серия А приключи с няколко изненади


Вечерта на дербитата в Серия А приключи с няколко изненади
Снимка: Guliver/GettyImages

1057 0

Грандовете в италианския футбол направиха паметна последна вечер през настоящия сезон в Серия А, след като се получиха няколко изненади и паднаха доста голове в 4-те срещи в събота вечер. 

Ювентус продължи слабата си форма, особено след спечелването на титлата, и допусна тежко поражение у дома срещу Рома с 1:3. Още в 5' Игуаин даде аванс на "бианконерите", които бяха без куп титуляри, но до почивката "вълците" осъществиха пълен обрат с голове на Калинич и Пероти. 

Веднага след почивката отново Пероти беше точен след асистенция на Заниоло и подпечата победата на Рома. Така "Бианконерите" в крайна сметка завършиха шампионата с 83 точки и останаха само на точка пред Интер в шампионата. 

От своя страна "нерадзурите" подчиниха Аталанта като гост, стигайки до 0:2 в Бергамо. Интер реши всичко в срещата още през първото полувреме, като в 1' Д'Амброзио се разписа, а в 20' Ашли Йънг покачи на 2:0. Загубата от Болоня и равенствата с Верона и Фиорентина обаче попречиха на Интер да стигне до титлата, въпреки че имаше много по-лесна програма от конкурентите си за Скудетото. 

Разочароващата кампания след рестарта за Лацио продължи с пълна сила и в Неапол, след като Наполи триумфира с 3:1 над римляните. Руис даде аванс на своите още в 10', но в 22' Имобиле изравни, реализирайки 36-ия си гол за сезона. През втората част Инсинье и Политано решиха всичко в срещата. 

Милан, който е най-добрият отбор в Италия след рестарта, завърши стилно сезона с успех с 3:0 над Каляри след автогол на Рагнар Клаван и попадения на Ибрахимович и Кастейехо след почивката. 

Мачовете бяха единствено за статистика, след като и в 4-те мача нямаше интрига за крайното подреждане. В Шампионска лига ще играят Ювентус, Интер, Аталанта и Лацио. Директно в групите на Лига Европа ще е Рома, а в квалификациите - Милан. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички