Паоло Малдини за бъдещето на Милан, стратегията на "росонерите" и преговорите с Елиът


Паоло Малдини за бъдещето на Милан, стратегията на "росонерите" и преговорите с Елиът
Снимка: Getty Images/Guliver

1581 0

Легендата на Милан и един от директорите в клуба Паоло Малдини изрази разочарованието си от липсата на преговори за нов договор между него и собствениците от американския хеджфонд Елиът. Легендарният защитник говори и за бъдещето на „росонерите“, както и стратегията, която трябва да бъде следвана с цел постигане на нещо голямо в Европа.

"Харесва ми да бъда като гаранция за феновете на Милан. Не съм точният човек, който да прави проект и той да няма печеливша идея. Реалността е, че собствениците досега не са търсили за преговори и това не е добре. Нашите договори с Масара изтичат и все още не сме подновили, а аз просто искам да говорим. Те могат да ни кажат „вашата работа не беше достатъчно добра, за да продължите“ или аз да им кажа „не ми харесва стратегията ви”, каза Малдини пред „La Gazzetta dello Sport“.

„В момента нямаме финансови ресурси, за да направим скок в качеството на отбора. В преходна фаза сме. С две-три големи попълнения можем да се борим за нещо повече в Шампионска лига“.

“Титлата е първият триумф на моя нов живот. Този път не играх със скорост и техника, а с ум и ценности. Възприемам го за красиво. Едно нещо обединява този трофей с другите, които съм спечелил: страстта към Милан и футбола. Бих казал, че това е шедьовър. Това е победа на идеите, волята и отборния дух. Останахме на върха в продължение на две години и успяхме да направим нещо невероятно срещу прогнозите. И не е от малко значение, че през последните 20 години Милан беше спечелил само две шампионски титли. Ето защо това ни дава толкова голяма гордост. Титлата ни е подобна на тази, която спечелихме с Алберто Дзакерони през 1999-а, но в този случай тя дойде с по-малко инвестиции и повече идеи“.

„Бих искал да добавя, че ентусиазмът на феновете се дължи и на показаните игра и кураж от страна на отбора. Също така и на решенията за трансферите. Тази зима Симон Кяер беше контузен, а Фикайо Томори нарани своя менискус. Ние нямахме бюджет. Можехме да вземем някого под наем, но вместо това се доверихме на нашите млади играчи, защото знаем, че те могат да ни дадат големи гаранции. От 2019-а насам сме подписали с 21 футболисти. Комбинация от опитни футболисти с мнозина младежи. Аз и Масара разказахме на всеки един от тях историята на проекта ни, който след това беше реализиран. Така че ние бяхме правдоподобни и това е важна част от нашия успех. Разбира се, историите ни бяха различни. Например, от Златан Ибрахимович поискахме да даде това, което може, на отбора веднага, а към млад човек като Пиер Калюлю речта беше: “През първите шест месеца гледай и се учи. Ти си в родината на защитата, така че запаметявай всичко”.

„Тези 21 играчи, които напълно привлякохме под мое директно ръководство, са в резултат на нетни разходи в размер на 75 млн. евро между покупките и продажбите на футболисти. Когато реших да остана след напускането на Леонардо, си представях, че бюджетът ще бъде по-голям. Идеята за това как да направиш нещата, но не по задължение, а заради твоята убеденост, трябва да надделее над харченето на това, с което разполагаш. Ако мога да спестя пари на клуба, аз ще го направя“.

„За Майк Менян се доверихме на мненията на Дида, Раньо и Бети - нашите треньори на вратарите. В разговорите ни с него ние разбрахме какво си мисли и какъв е характерът му, както и че има несравнимо желание за победи. Дали Джанлуиджи Донарума ме поздрави за титлата? Не, но през годината сме си говорили, като се видяхме и на купона за 40-ия рожден ден на Ибра“.

„Познавах Стефано Пиоли от преди, защото сме играли заедно в младежкия национален отбор. Винаги съм го уважавал като човек и треньор. Винаги съм го харесвал отстрани. Това, което ме изненада, е интензитета, чрез който предава идеите си, и енергията, която влага на “Миланело”. Няколко пъти съм му казвал: “Можеш да сменяш схемите на игра колкото пъти поискаш, но не губи тази енергия, която е жизненоважна за нас”. Той също така е твърд в нещата, които казва“.

„Сега Милан със стратегическа визия от най-високо ниво може да се състезава с най-големите клубове през следващата година. Ако, от друга страна, изберем визия на поддръжка без инвестиция или идея, ще останем в ситуацията да бъдем сред най-добрите шест-седем отбора в Италия, борейки се отново за Скудетото и за участие в Шампионската лига“.

„Преговаряме с Дивок Ориги и нещата са доста напреднали. Свен Ботман? Следим го, но има много добри играчи на неговата позиция. Дали Рафаел Леао е непродаваем? Разбира се. Той все още е нешлифован диамант, който се подобрява значително година след година. Взехме го от Лил за 24 млн. евро и веднага му поставихме откупна клауза в размер на 150 млн., защото аз, Звонимир Бобан и Масара повярвахме в него“.

 Вижте още: С кои играчи може да се раздели Милан през лятото

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички