Малдини: Моята кариера като директор съществува заради страстта към Милан


Малдини: Моята кариера като директор съществува заради страстта към Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

2789 0

Директорът на Милан и легенда на клуба Паоло Малдини коментира спечелената титла в Серия А от отбора на сърцето му. „Росонерите“ победиха с класическото 3:0 Сасуоло като гост и завършиха с две точки на върха пред градския си съперник Интер.

“Като играч влагаш цялата си енергия на терена. Като директор не можеш да го направиш и съпругата ти и децата ти трябва да се справят с твоите добри и лоши моменти вкъщи. Въпреки това двете неща имат едно общо качество – страстта към този спорт. Моята кариера като директор съществува заради страстта към Милан най-вече. Това не е нещо, което планирах след края на моята кариера. Беше ми нужно време, за да придобия знания. Изчаках подходящия момент и извадих късмет“, сподели Малдини.

„Млад отбор сме, с много играчи, които се нуждаят от доверие, а една от тайните за успеха ни през тези три години беше да спазваме нещата, които говорим на футболистите. Много неща се случиха, защото ние винаги сме имали концепция и истински идеи. Това трябва да правим като директори. Беше ни трудно, но винаги съм казвал, че това е уникален клуб. Имаме наше собствено ДНК, специални фенове и цял град, който ни дава тласък. Нашата култура ни кара да не се бавим в достигането на определено ниво”, каза още Малдини след триумфа с титлата.

Легендарният защитник се закани на Интер и обяви, че „Дявола“ ще сложи втора звезда на емблемата си преди „нерадзурите“. Двата отбора вече имат по 19 титли, а втората звезда ще се появи върху емблемите им при 20-та титла.

Друг интересен факт е, че вече трето поколение Малдини става шампион с Милан – Чезаре Малдини, Паоло и сега младият Даниел, който записа много малко мачове през сезона.

Вижте още: С кои играчи могат да се разделят "росонерите"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички