Милан започва да гради нов отбор през лятото - отборът може да се раздели със седем футболисти


Милан започва да гради нов отбор през лятото - отборът може да се раздели със седем футболисти
Снимка: Getty Images

8167 0

Милан е на прага на 19-тата си титла в Серия А. „Росонерите“ се изправят срещу Сасуоло на „Мапей Стейдиъм“ в последен кръг от Калчото, а дори само равенство е достатъчно за тима на Стефано Пиоли за постигане на голямата си мечта и да триумфира в първенството на Италия. Милан е първи с две точки пред градския си съперник Интер, който ще е домакин на Сампдория в последния кръг, но Милан има предимство в преките мачове с „нерадзурите“. При равни точки „Дяволът“ ще завърши първи в класирането.

За някои играчи на Милан това може да бъде последният двубой с „червено-черната“ фланелка, съобщава "Скай Спортс Италия". Сигурен напускащ е националът на Кот Д‘Ивоар Франк Кеси, който се превърна в един от моторите в халфовата линия на Милан, но договорът му изтича след края на сезона и халфът ще премине в Барселона. Всичко по неговото преминаване при каталунците вече е договорено.

Една от големите въпросителни е бъдещето на Златан Ибрахимович, като не е изключено той да сложи край на състезателната си кариера. Какъв по-хубав завършек би бил от такъв с титла на любимия си отбор. Известно е, че шведът е вече и в доста напреднала футболна възраст и той пропусна доста голяма част от сезона поради чести контузии. Възможно е Ибра да заеме директорски пост в клуба.

Интересна е ситуацията около бившия капитан Алесио Романьоли, чийто договор изтича след края на сезона и той не е получил предложение за нов. Той все повече е свързан с трансфер в Лацио, след като тотално изгуби битката за титулярно място в центъра на защитата с Фикайо Томори и Пиер Калулу.

За шефовете на „росонерите“ Даниел Малдини и Фредерик Масара е много важно да задържат в отбора Алесандро Флоренци, който е под наем от Рома и се представя отлично. Въпреки резервния си статут, той запълва успешно дупките по двата фланга на защитата и разполага с доста опит, който определено е нужен на „Дявола“. Цената за откупуването му от „вълците“ трябва да бъде предоговорена.

Бразилецът Жуниор Месиас и французинът Тимуе Бакайоко също се очаква да напуснат през лятото. Наемът на първия от Кротоне изтича, а Стефано Пиоли ще търси по-качествени попълнения на дясното крило. Бакайоко също може да прекрати своя наем и да се върне при Челси с година по-рано. Халфът не се представя на нивото, което показа при първия си престой на „Сан Сиро“.

Друг сигурен напускащ е бившият играч на Виляреал Саму Кастиехо, който вече отдавна не попада в плановете на Пиоли и се очаква да се завърне в Испания през лятото.

Вижте още: Златан Ибрахимович говори за своето бъдеще в отбора на Милан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички