Във Франция: Зидан вече знае кой отбор иска да поеме, но има известни затруднения


Във Франция: Зидан вече знае кой отбор иска да поеме, но има известни затруднения
Снимка: Getty Images

12239 0

През идния май месец ще се навършат две години, откакто Зинедин Зидан за последно е бил треньор на футболен отбор. Достатъчно дълго време, за да може всеки да пропусне някои от най-примамливите предложения в треньорската професия.

Зидан вече знае кой отбор иска да поеме

Бившият треньор на Реал Мадрид обаче не е кой да е. Той може да изчака подходящия момент и да изчака най-добрата свободна позиция. Според френската медия RMC Sports този момент вече е настъпил и отборът, за който мисли Зинедин Зидан е Ювентус. Клуб, който французинът познава отлично от времето си като играч между 1996 и 2001 г.

Всъщност той вече беше на няколко крачки от това да поеме "бианконерите", когато завърши първия си период начело на "Лос Бланкос" през 2018 г. Но след по-малко от година той рещи да се върне на резервната скамейка на Реал Мадрид. Сега, според RMC, дори и Шампионска лига няма да е ключов фактор за неговото решение. Тъй като той мисли повече за дългосрочен проект.

Препятствията пред Зизу

Основният препъникамък по пътя на Зидан към Ювентус би бил Макс Алегри. Договорът му с Ювентус е до 2025 г., а той печели 7 милиона евро чисто годишно. Ако го сменят с друг треньор, ще трябва да му платят 20 милиона. А предвид състоянието на сметките на "бианконерите", въпросът далеч не е за подценяване.

Към това се добавя фактът, че в ръководството на Ювентус не са обмисляли уволнението на Макс Алегри. Има и други "играчи" в уравнението под формата на заинтересовани клубове и организации. Не трябва да се забравя, че ПСЖ вече са го изкушавали в миналото да поеме техния отбор след напускането на Маурисио Почетино. Но в крайна сметка сделката пропадна. С Кристоф Галтие на горещия стол, това може да е идеалното място за френската легенда. Според информация на RMC Зидан не би се съгласил с начина на управление на катареца на парижкия клуб. Имаше и информации, че от Ал Насър също са му отправили главозамайващо предложение, но Зидан е отказал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички