Официално: Игуаин е футболист на Интер Маями


Официално: Игуаин е футболист на Интер Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

6357 0

Бившият нападател на Ювентус Гонсало Игуаин ще бъде част от тима на Интер Маями. Това стана ясно само ден, след като аржентинският реализатор разтрогна договора си с „бианконерите“ по взаимно съгласие.

32-годишният голмайстор игра за някои от най-големите клубове в Европа. Той започна кариерата си в аржентинския Ривър Плейт и бе привлечен от Реал Мадрид през 2007-ма година. Впоследствие Игуаин премина в Наполи, а след това бе трансфериран в Ювентус за сумата от 90 милиона евро. През последните години аржентинеца изкара периоди под наем в тимовете на Милан и Челси. Головата форма на нападателя спадна през последните сезони. През изминалата кампания той успя да се разпише 11 пъти в 44 мача във всички турнири с екипа на „старата госпожа“. Преди това той вкарваше поне 20 гола в 8 от 10-те предишни сезона.

Все още не е ясно кога Игуаин ще направи дебюта си за Интер Маями. Отборът, който е собственост на Дейвид Бекъм, ще играе с Атланта Юнайтед в събота, след което предстоят срещи с Ню Йорк Ред Булс и Филаделфия Юниън. Игуаин става вторият футболист на Ювентус, който се присъединява към Интер Маями това лято след Блес Матуиди. А ето кой най-вероятно ще замени Игуаин в състава на Ювентус.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички