Провали се един от най-добрите варианти за трансфер на Луис Суарес


Провали се един от най-добрите варианти за трансфер на Луис Суарес
Снимка: Getty Images/Guliver

1615 0

Нападателят на Барселона Луис Суарес има много варианти къде да продължи кариерата си, но отпадна най-реалната алтернатива предвид настоящото му положение - Ювентус. Според информация на RAC1, уругваецът няма как да заиграе в италианския тим, защото няма как да се сдобие с италиански паспорт до 5-и октомври, а това ще попречи на стрелеца да бъде картотекиран в селекцията на Андреа Пирло в Шампионска лига. 

Според информация на испанските медии от понеделник, Суарес трябва да държи изпит за италианско гражданство в четвъртък, но не е дали изобщо ще се стигне до там предвид изнесената днес информация. Освен това Ювентус не желае да плаща трансферна сума за Суарес, а преговорите между играча и Барселона за разтрогване на договора са в застой, тъй като нападателят претендира да получи всички заплати, които му се дължат в Барселона до края на контракта. 

В следствие на развилата се ситуация се очаква ръководството да се насочи към други трансферни цели, като за ролята на нов нападател "бианконерите" са харесали Един Джеко. Голмайсторът на Рома има интерес към това да премине в Ювентус, но досега не беше основна цел на Пирло и компания. Със застоя на трансфера на Суарес, това се очаква да се промени и шампионите в Италия да атакуват неговото привличане в следващите 2 седмици. 

Що се отнася до самия Суарес, за него все още има кандидати, но прекалено малко яснота. Другият фаворит за подписа му, освен Ювентус, е Атлетико Мадрид, но и "дюшекчиите" не искат да платят трансферна сума за него. В същото време, в очакване на напускането на уругваеца Барселона вече договори нападателя, който ще го замести (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички